Nederlandse Energie Maatschappij komt klanten tegemoet met vergoeding

Nederlandse energie maatschappij

Energieleverancier De Nederlandse Energie Maatschappij ook wel NLE genoemd zal klanten tegemoet komen omdat zij in het verleden niet de beloofde korting hebben ontvangen die ze was toegezegd bij het aangaan van het contract met de ”Vaste Klanten Korting”. Dit bleek uit een bericht van de ACM.

Vaste Klanten korting van een aantal tientjes

Zij hebben dit aan de Autoriteit Consument & Markt toegezegd. In de jaren 2012 en 2013 bood de Nederlandse Energie Maatschappij dit zogeheten contract aan waar men een korting kreeg op zijn energietarieven, het zou gaan om een korting waarbij de energieleverancier een volledig kalenderjaar energie en gas had geleverd. Het bleek dat deze korting werd berekend op de meterstanden die de klant voortijdig verstuurde, en vervolgens verwerkt werden in de eindafrekening.

Korting was berekend op minder dan 365 dagen

De klanten gaven voordat het jaar voorbij was en zoals dat ook gebruikelijk is hun meterstanden door, zodat de energieleverancier het historische verbruik over dat kalenderjaar kon berekenen, maar het ging hier niet om een volledig kalenderjaar van 365 dagen. Daardoor liepen zij bedragen mis van een aantal tientjes per klant.

NLE compenseert klanten die dupe zijn van onopzettelijke fout

De energieleverancier heeft daarop gezegd dat zij deze korting voor het komende kwartaal alsnog gaan uitkeren. Verder meldde de NLE dat deze fout per abuis is ontstaan. De ACM besloot deze zaak te onderzoeken na veel meldingen van klanten die binnenkwamen bij Consuwijzer. De ACM blijft er op toezien dat de NLE zich aan zijn woord zal houden.

Plaats een reactie