Nederlandse Energie Maatschappij overgenomen door firma Waterland/Nutsgroep

De Nederlandse Energie Maatschappij is overgenomen door de firma Waterland en Nuts Groep. Dit schrijft de Telegraaf. Deze firma is tevens ook weer eigenaar van Budget Energie. Sjef Peeraer van Budget Energie wordt daarmee ook CEO van NLE. Gezamenlijk hebben beide energieleveranciers 600.000 klanten.

NLE blijft voortgaan onder eigen naam

NLE blijft gewoon zelfstandig opereren onder eigen naam. De processen binnen NLE kunnen gebundeld worden waardoor het bedrijf groter wordt en sterker aldus Sjef Peeraer. NLE is sinds 2005 actief op de Nederlandse energiemarkt. En sinds 2016 zijn zij ook actief op de internet en tv markt. Zij bieden Alles-in-1 pakketten voor een scherpe prijs. Ze maken gebruik van het KPN netwerk. Het uitgangspunt is om over enkele jaren dit klantenbestand uit te breiden tot circa 200.000 klanten.

Nutsgroep behoort nu tot 4e grootste energieleverancier

De firma heeft ook nog 100.000 klanten in België onder de naam Elegant. Dankzij de overname kan Nuts Groep/Waterland zich scharen in het rijtje van energieleveranciers met het grootste klantenbestand. De grootste energieleveranciers op dit moment zijn Eneco, Essent en Nuon. Ook Eneco staat in de etalage om verkocht te worden. De overname moet eerst nog wel getoetst worden door de Europese commissie.

Grootste deel van huidig personeel is nodig om fusie op te kunnen vangen

Of er banen verloren gaan is nog niet duidelijk, wel wordt er benadrukt dat de grootte van het klantenbestand juist kan resulteren in goedkopere inkoopsprijzen voor energie en gas. Budget Energie werkt online, dat wil zeggen dat facturatie’s en andere processen via internet verlopen. Zij zijn op IT gebied weer een stuk verder dan NLE.