Nederlandse Energie Maatschappij plaatst advertentie

 

Volgens een artikel in de telegraaf beweert de Nederlandse Energie Maatschappij ( NL Energie) dat de groene stroom in ons land helemaal niet zo groen is. NLE heeft in een aantal kranten een advertentie geplaatst met de koptitel: Jokkebrokken. In dit artikel verteld Harald Swinkels directeur van NLE dat het zijn ” grijze ” stroom groen maakt door aangekochte certificaten uit Noorwegen. Ook zegt hij dat er in Nederland nog steeds niet genoeg capaciteit is om groene stroom te leveren aan de klant terwijl deze daar wel voor gekozen heeft. Hiermee haalt hij zijn mede concurrenten ook onderuit en de kop van zijn advertentie laat duidelijk weten dat hij de Energieleveranciers jokkebrokken noemt.

Garantie’s van oorsprong

Nu is het geen geheim dat er Energieleveranciers zijn die certificaten uit het buitenland halen, Greenchoice en Oxxio bijvoorbeeld hebben een garantie van oorsprong op hun groene stroom waar de klant voor kiezen kan. Greenchoice breid zijn contracten uit waar de klant zelf kan kiezen waar uit nederland zijn groene stroom vandaan komt.

NLE wil met deze advertentie transparant overkomen naar de klant. En onduidelijkheden wegnemen. De garantie’s van oorsprong kost NLE € 1,44 per huishouden.