Nederlandse huishoudens zitten 19 minuten per jaar met stroomuitval

logo acm energie

Volgens een bericht op Energieoverheid.nl heeft de Autoriteit Consument&Markt vorige week een rapport gepresenteerd waaruit blijkt dat Nederlandse huishoudens gemiddeld 19 minuten per jaar met stroomuitval te maken hebben.

De Factsheet Regionale Netbeheerders 2014 vermeld studie’s over de kwaliteit van de elektriciteitsnetwerken en gasnetwerken. Ook zijn de prestatie’s van de netbeheerders in Nederland onderzocht individueel en algemeen. Daarvan heeft de ACM 4 onderdelen gemeten: betrouwbaarheid, productkwaliteit, kwaliteit van de dienstverlening en de veiligheid.

Laagste percentage stroomuitval sinds 5 jaar

Uit het rapport is gebleken dat de gevolgen van onverwachte onderbrekingen in het elekriciteitsnetwerk ervoor heeft gezorgd dat huishoudens daardoor 19 minuten per jaar van stroom verstoken zijn. Dat is sinds 2010 het laagste percentage in stroomuitval.

Veiligheid gaslekken word goed gemonitoord

Voor gas geldt dat er een gasuitval is van gemiddeld 3,25 minuten, dit ligt weer hoger sinds 2010, toen lag de uitval op 30 seconden. De stijging in gasuitval heeft te maken met twee grote storingen die plaatsvonden in Apeldoorn in Lianders gastransportnetten. Wat veiligheid betreft heeft de ACM een beduidende stijging geconstanteerd in het aantal gaslekken. Zij blijven dit dan ook scherp in de gaten houden.

Bron:Energieoverheid

Plaats een reactie