Netbeheerders sluiten convenant voor slimme meter

slimmemeteroverzicht

De netbeheerders en energieleveranciers hebben de handen ineen geslagen en vandaag een convenant ondertekend. netbeheerders kunnen hierdoor de slimme meter vanaf 1 januari 2015 op grote schaal aan de man brengen.

Slimme meter leest meterstanden en doorgeven meterstand vervalt

Het convenant zorgt er tevens voor dat netbeheerders de energieleveranciers informatie kan verschaffen. Energieleveranciers kunnen hun klanten bestaand of nieuw een passend aanbod bieden die afgestemd zijn op de slimme meter. Wanneer men in het bezit is van een slimme meter kan de consument eens in de twee maanden zijn eigenlijke energieverbruik inzien. Zo kan naar verbruik bijvoorbeeld het voorschotbedrag verhoogd of verlaagd worden. Tevens word de consument gewezen hoe zuiniger om te gaan met zijn energieverbruik.

Oxxio slimme meter

De slimme meter geeft ook de meterstanden digitaal door dus het doorgeven ervan is dan verleden tijd. Het slimme apparaat kan van afstand afgelezen worden. Toch is er uit onderzoek gebleken dat het gros van de consumenten nog niet helemaal zeker is of zij toe zijn aan de nieuwe ”slimme” meter. Oxxio werkt bijvoorbeeld al een aantal jaren met de zogenoemde slimme meter, addertjes onder het gras waren er wel: dat de klant er niet 1,2,3 zo makkelijk vanaf komen kon.