Nieuwe ontslagronde bij Nuon Vattenfall

 

Nuon Vattenfall heeft bekend gemaakt dat ze een nettoverlies hebben geleden van ongeveer een half mrd euro. Een aantal maanden terug gaf Nuon al aan dat er ruim 500 banen gaan verdwijnen. Het bedrijf moet zijn kosten terug gaan dringen om het verlies op te vangen. Dus dat er meerdere banen gaan verdwijnen word niet uitgesloten.

Vakbonden staan op scherp

De FNV en CNV maken zich op voor een nieuwe ontslagronde bij het Zweedse energiebedrijf. De ontslagen worden ook bij andere energieleveranciers verwacht. Door het aanhouden van de crisis word er minder energie verbruikt, er is een grote daling gemeten ten aanzien van een aantal jaren terug. Doordat energieleveranciers hun elektriciteit goedkoop inkopen vanuit het buitenland ontstaat daardoor een overschot aan elektriciteit hier in Nederland. Hetzelfde als met ons overschot aan gas.

Niet alleen Nuon schrapt banen

Het CNV bemerkt dat meerdere energiebedrijven bezig zijn met bezuinigen en daaronder valt ook het schrappen van banen. Hans Strootman bestuurder van de Vakbond hoopt dat ons Energieakkoord de stabiliteit terugbrengt in onze energiemarkt, tevens moet het akkoord ons meer duidelijkheid brengen.

Door het sluiten van de kolen en gascentrales verdwijnen er al meer banen. Wel is er straks genoeg werkgelegenheid in de duurzame energiesector.

Plaats een reactie