Nieuwe veilingregels voor energiemaatschappijen zorgt voor lagere stroomprijs

stroomnet

De ACM Autoriteit Consument & Markt heeft ingestemd met nieuwe veilingregels die gaan gelden voor alle EU lidstaten en energiemaatschappijen. De veilingregels zullen ervoor zorgen dat een energiemaatschappij eenvoudiger buitenlandse stroom kan inkopen. Dit geeft een goede impuls voor de concurrentie op de energiemarkt.

Lagere stroomprijzen dankzij importstroom

Maar ook voor huishoudens en bedrijven kan dit voordelig uitpakken met betrekking tot de stroomprijzen. De nieuwe regels maken het een stuk eenvoudiger voor producenten die stroom in en verkopen op de energiemarkt. Zo zal de capaciteit voor het transport vergroot worden zodat er voor energiemaatschappijen meer aanbod zal komen.

Nieuwe veilingregels zorgen voor gezonde concurrentie

Remko Bos Directeur Energie van de ACM stelt dat deze nieuwe veilingregels goed voor de stroomprijzen zijn omdat de restrictie’s versoepeld worden en men daardoor eenvoudiger stroom over de grens kan inkopen.

Vanaf 2016 verplicht voor alle EU lidstaten

Momenteel is het zo dat de transportcapaciteit over de grens maar beperkt beschikbaar en houdbaar is. Door middel van een veiling kunnen energiemaatschappijen bieden en de hoogste bieder wint. Voor energiemaatschappijen is het straks een stuk minder administratieve rompslomp en komt er meer harmonie dankzij de veiling. Vanaf volgend jaar zal de regelgeving verplicht worden voor alle EU landen.

Bron:ACM

Plaats een reactie