NieuweStroom

nieuwestroom tarieven

Wilt u graag meer weten over de zakelijke energieleverancier NieuweStroom? Dan kunt u zich op deze pagina inlezen over deze energieleverancier. U leest hier onder andere over de type contracten, betaalmethoden en contactgegevens.

NieuweStroom informatie

[child_pages more=”Lees meer” use_custom_title=”custom_cc_title” orderby=”title” order=”ASC” hide_excerpt=”true” list=”true” cols=”2″]

Over Nieuwestroom

NieuweStroom is een energieleverancier, welke zich richt op de zakelijke markt. Men biedt gas en stroom voor zowel kleinzakelijke als grootzakelijke klanten. De focus ligt echter op MKB’ers. NieuweStroom kan kleinere partijen energie leveren op een manier, welke al erg toegankelijk is voor de grotere partijen.

Iedere dag koopt deze energieleverancier haar energie in op de Amsterdamse Energie Beurs APX. Deze energie wordt vervolgens verkocht met een marge aan de klanten van NieuweStroom. Iedere dag levert het bedrijf zodoende tegen marktwaarde. Men gebruikt hiervoor een slimme meter bij de bedrijven, zodat het verbruik op dagbasis kan worden uitgelezen.

Actuele zakelijke stroom- en gastarieven

In principe werkt het bedrijf met andere tarieven, omdat NieuweStroom iedere dag weer levert tegen de marktwaarde. Om die reden kunt u helaas geen zakelijke energiecontracten van NieuweStroom vergelijken via onze vergelijkingstool. Wel kunt u andere energieleveranciers vergelijken. Vergelijk via de onderstaande vergelijkingstool alle zakelijke energieleveranciers:

Kan ik dit contract ook afnemen als zzp’er?

In principe richt NieuweStroom zich op de zakelijke markt en als zzp’er bent u uiteraard ook ondernemer. Echter is het wel belangrijk om te kijken of dit voor u uit kan: werkt u bijvoorbeeld veel thuis of bent u juist veel van huis? In veel gevallen is een consumentencontract voordeliger voor zzp’ers. Bovendien profiteert u van extra wettelijke bescherming als consument. U kunt hierbij denken aan de opzegtermijn of annuleringsperiode.

Lees ook: zakelijk energiecontract als zzp’er?

Duurzaamheid NieuweStroom

Bij NieuweStroom heeft u keuze uit drie producten: FullFlex Grijs, FullFlex Europese Wind en FullFlex Biomassa. De eerste variant bestaat uit energie uit aardgas, kernenergie en energie uit kolen. Dat is allemaal grijze energie. FullFlex Europese Wind bestaat volledig uit Europese windenergie. Tot slot kunt u nog kiezen voor FullFlex Biomassa. Dit is groene (biomassa)energie uit Nederland. Het grootste aandeel van de geleverde energie bestaat echter uit grijze energie. Daarmee is NieuweStroom allesbehalve een groene energieleverancier.

Keuze uit vier contracten

NieuweStroom biedt vier verschillende contracten: FullFlex Stroom, FullFlex Gas, FullFlex Stroom Grootverbruik en FullFlex Gas Grootverbruik. De namen van de contracten spreken voor zich. Alle contracten zijn echter wel flexibel. Dat betekent dat u uw contract altijd kunt opzeggen, zonder overstapboete. Naar eigen zeggen levert het bedrijf altijd tien tot dertig procent lager, omdat het bedrijf levert tegen de kale inkoopsprijs (plus een vaste opslag als winstmarge).

Slimme meter

Als klant van NieuweStroom bent u verplicht om een slimme meter af te nemen. Het voordeel van de slimme meter is dat dit apparaatje uw verbruik real time kan bijhouden. Gezien het bedrijf ‘per dag’ levert, en daarmee afhankelijk is van de dagelijkse marktprijzen, zal het verbruik ieder dag weer moeten worden uitgelezen. Beschikt u nog niet over een slimme meter? Dan kunt u contact opnemen met uw netbeheerder. Zij kunnen een slimme meter met voorrang plaatsen voor 60 euro exclusief btw.

Salderingsregeling

Beschikt u over zonnepanelen bij uw huis of bedrijf? Dan wekt u ook uw eigen energie op. In de regel wekken de meeste bedrijven en huishoudens nooit meer energie op dan dat zij daadwerkelijk verbruiken. Is dat bij u echter wel het geval? Dan kunt u ook energie terug leveren aan NieuweStroom. Daarvoor ontvangt u per uur de APX-prijs (de marktprijs op de Amsterdamse beurs). Tevens wordt opslag en energiebelasting gesaldeerd. Dit staat ook wel bekend als de salderingsregeling.

Slimme thermostaat

Momenteel heeft NieuweStroom geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Wel staat het u vrij om zelf een universele slimme thermostaat aan te schaffen en deze te (laten) installeren in uw woning of bedrijf.

Betaalmethoden

U ontvangt maandelijks een nota met het voorschotbedrag. Dit bedrag wordt geïncasseerd van uw rekening via automatische incasso. Wilt u de bedragen daarentegen liever zelf overmaken? Dan kunt u dat aangeven bij deze energieleverancier. Wel brengt het bedrijf daar administratieve kosten voor in rekening: 2 euro exclusief btw per factuur.

Meterstanden doorgeven

In principe hoeft u nooit uw meterstanden door te geven bij deze energieleverancier. Immers is een slimme meter verplicht bij deze contracten. Om die reden zal deze energiemaatschappij hier ook niet om vragen. Heeft u toch bericht gekregen over het doorgeven van uw meterstanden? Dan staat er vaak wel een toelichting bij hoe u dit kunt doen.

Uw contract bij NieuweStroom opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij NieuweStroom opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf. Het telefoonnummer is 085 – 401 1470. U betaalt hiervoor de gebruikelijke belkosten.

Overstappen met boete?

NieuweStroom neemt geen boetes over van voormalige energieleveranciers. Het is daarom raadzaam om over te stappen, zodra uw huidige contract dit toelaat.

Opzegboete en opzegtermijn

Deze energieleverancier werkt strikt met flexibele energiecontracten. U zult om die reden ook nooit een overstapboete ontvangen van deze onderneming. Wel heeft u standaard nog een opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Hoe kan ik overstappen naar NieuweStroom?

Over het algemeen wordt aangeraden om te kiezen voor een vast energiecontract. Dit biedt veel meer zekerheid. Bij zakelijke klanten ligt het energiecontract echter vaak iets complexer. Om die reden is het altijd belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen. Als zakelijke klant wordt u minder beschermd door de wet en profiteert u niet van de consumentenvoordelen. Om die reden is het vaak ook verstandig voor zzp’ers om te kiezen voor een consumentencontract.

Indien u wilt overstappen naar NieuweStroom, kunt u navigeren naar de website van het bedrijf. U kunt zich hier gemakkelijk aanmelden. Daarvoor is een KvK- en btw-nummer verplicht.

Overstapservice

Als u wilt overstappen naar NieuweStroom, profiteert u standaard van de overstapservice. Dat wil onder andere zeggen dat u uw oude contract niet zelf hoeft op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier zal dit namelijk voor u doen. U zult al wel een slimme meter moeten hebben. Daardoor hoeft u ook uw meterstanden niet door te geven aan deze energiemaatschappij. Ook uw oude energiemaatschappij kan de meterstanden op afstand uitlezen middels de slimme meter. De overstap is dan ook snel geregeld.

Waarborgsom voor bedrijven

In de algemene voorwaarden van het bedrijf wordt niet gesproken over een waarborgsom.

Hoe kan ik contact opnemen met NieuweStroom?

Heeft u nog resterende vragen over deze energieleverancier? Dan kunt u in eerste instantie ook altijd de veel gestelde vragen lijst van het bedrijf doornemen. Hier staan verschillende vragen en antwoorden al in omschreven. Staat uw vraag of antwoord hier niet bij? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf.

U kunt op meerdere manieren contact opnemen met NieuweStroom: per voicemail, een terugbelverzoek, per mail, via het contactformulier of u kunt een brief sturen naar het bedrijf. Vreemd genoeg kunt u daarmee zelf niet rechtstreeks bellen naar het bedrijf.

Als u een voicemail wilt achterlaten, kunt u het nummer 085 – 401 1470 bellen. Het bedrijf zal u dan terugbellen. Ook kunt u direct een terugbelverzoek inplannen via de website van het bedrijf. U kunt dan zelf uitkiezen wanneer en hoe laat u wordt gebeld. Daarnaast kunt u ook een bericht invoeren via het contactformulier van het bedrijf. Als u wilt kunt u ook rechtstreeks een mail sturen naar klantenservice@nieuwestroom.nl.

De contactgegevens van het bedrijf zijn als volgt:

NieuweStroom (als onderdeel van Slim met Energie bv)
Bezoekadres:
Sint Maartenslaan 26, 6221 AX Maastricht
Postadres: Postbus 3082, 6202 NB Maastricht
Telefoonnummer: 085 – 401 1470 (lokaal tarief)
KvK-nummer: 55 03 34 90
Btw-nummer: NL8515 38 575 B01

Reactie plaatsen of contact opnemen?

Wilt u graag contact opnemen met onze klantenservice? Heeft u bijvoorbeeld nog bepaalde vragen over onze dienstverlening? Dan kunt u uiteraard een bericht sturen via het contactformulier. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. U heeft daarnaast ook nog de mogelijkheid om hieronder een reactie plaatsen. Na goedkeuring wordt uw reactie openbaar. Ook andere bezoekers kunnen uw reactie dan lezen.

Vergelijk NieuweStroom met andere energieleveranciers

[child_pages siblings=”true” show_current_page=”false” orderby=”title” order=”ASC” list=”true” cols=”2″]

Wilt u NieuweStroom graag beoordelen? Deel uw mening met anderen met behulp van een sterrenbeoordeling.

5 gedachten over “NieuweStroom”

 1. In noodsituatie werden we heel goed geholpen door mevrouw M.Vesters van Nieuwestroom waar we erg dankbaar voor zijn. Onze vorige leverancier liet het af weten en Nieuwestroom heeft ons binnengehaald zonder eerst borg te moeten betalen.
  Het kontakt was/is erg prettig en ze zijn er voor de ondernemers. We zijn blij dat we overgestapt zijn naar Nieuwestroom!

  Beantwoorden
 2. In de huidige markt waarin de energie duurder wordt moet je niet bij Nieuwestroom zijn omdat je hier niet de keus hebt om je variabele tarieven vast te zetten. Als de olieprijs oploopt, wat de laatste 3 jaar ruimschoots is voorgekomen, loopt de energierekening bij nieuwestroom ook in rap tempo omhoog. Niet doen dus, het kost alleen onnodig geld.

  Beantwoorden
 3. Na jaren trouwe klant krijg ik een afrekening van 1800 Euro en werd mijn maandbedrag met een derde verhoogd. Hartstikke slim, die meters…
  In oplossingen wordt niet gedacht, wel in facturen. Gelukkig nu over kunnen stappen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie