Nog snel overstappen in 2017?

Heel veel huishoudens voelen de druk om over te stappen voor 31 december 2017. Dit komt nu vooral omdat de energiekosten gaan stijgen volgend jaar. Toch is overstappen natuurlijk altijd mogelijk mits de overstap datum bijna in zicht is. Qua zorgverzekering is het namelijk wel zo dat er voor 31 december een keuze gemaakt moet worden. Daar kan er helaas maar eens per jaar gewisseld worden van zorgverzekeraar.

Overstappen kan als uw energiecontract bijna afloopt

Voor het vergelijken van energiecontracten geldt dit weer niet. Raadpleeg uw energiecontract maar eens en houdt de einddatum aan. Hoe vindt u deze? In de bevestigingsmail vanuit de energieleverancier vindt u de datum. U kunt hem ook vinden door in te loggen op de website van uw energieleverancier. Bij uw persoonlijke gegevens en onder contract gegevens. Stel dat het energiecontract tot 10 januari 2018 loopt dan kunt u vier weken van tevoren overstappen. Vaak ook wel eerder, maar dat geeft de energieleverancier wel aan.

Wanneer kunt u vrij overstappen?

Bij online overstappen ontvangt u altijd een bevestigingsmail na overstap. Bewaar deze gegevens goed. Print ze uit of markeer ze met een vlag in uw emailbox. U hoeft zich dus geen zorgen te maken als u nu nog niet bent overgestapt. Die tijd komt als u vrij bent om op te stappen. Het beste kunt u de energie aanbiedingen wekelijks in de gaten houden. Zo weet u wat er verkrijgbaar is en hoeveel u kunt besparen.

Flexibel energiecontract?

In geval van een flexibel contract waarbij er geen vaste looptijd geldt betekent het dat u nu al overstappen kunt. U zit immers niet vast aan een looptijd dus kunt u ten alle tijde overstappen. Belangrijk is dat u met de juiste redenen overstapt. Voor de meesten is dat toch een flinke welkomstkorting. Let dan ook op of u de korting achteraf ontvangt of dat deze al verrekend is. Wij geven altijd aan of uw energie aanbieding groen is, dat ziet u middels een groen vinkje.

Gaat u voor groen?

Milieu technisch gezien is een groen vinkje uiteraard het beste, want dan maakt u gebruik van 100% lokale groene stroom. Maar die keuze is aan u en u mag kiezen voor elke soort stroom groen of grijs. Aangezien de zorgpremie’s weer verhoogd zijn willen we natuurlijk zoveel mogelijk besparen. Dus als we anderzijds op de energiekosten kunnen besparen is dat mooi meegenomen.

Vergelijken op 1 jarige energie aanbiedingen

Als u begint met energie vergelijken dan worden er standaard 1 jarige energiecontracten getoond soms staan daar ook 3 jarige contracten tussen. Wilt u specifiek zoeken op 1 jarige energiecontracten? Vink dit dan aan bij soort contract en klik op 1 jaar. U kunt ook aangeven dat u wilt zoeken op vast of variabel tarief. De energievergelijker laat dan de energie aanbiedingen zien op uw persoonlijke voorkeur.

We kunnen nog altijd ruim €450 per jaar besparen met de keuze voor de goedkoopste energieleverancier 2018. Dat komt omdat de energieleveranciers scherpe energietarieven bieden plus een welkomstkorting van gemiddeld €250. Bereken uw winst bij een andere energieleverancier en stap vandaag nog over op EnergieVergelijking.nl.

 

Plaats een reactie