Nuon gaat verder onder de naam Vattenfall

Energiebedrijf Nuon gaat verder onder de naam Vattenfall. Ondanks het feit dat Nuon al jaren eigendom is van het Zweedse Vattenfall bleven zij onder eigen naam opereren. Daar komt dus nu verandering in. De gedachte erachter is dat het beter past bij het duurzame imago dat Vattenfall neer wil zetten. De naamsverandering zal geleidelijk aan worden doorgevoerd. Op die manier kunnen klanten wennen aan aan de verandering. Verder zal er voor klanten niets veranderen. Als de klanten en consumenten gewend zijn dan zal de naam Nuon voorgoed verdwijnen.

Nuon bezit een sterke positie op de markt van elektrisch rijden

Nuon is binnen Nederland hard aan het werk op de energiemarkt. En dan met name wordt de focus gelegd op het elektrische rijden. Onlangs schreven we nog dat McDonald’s een samenwerking was aangegaan met Nuon voor de plaatsing van snelladers bij de wegrestaurants. Het Zweedse Vattenfall is daarnaast het eerste energiebedrijf dat een windpark kan bouwen zonder enkele subsidie. Nuon is één van de grootste spelers op de Nederlandse energiemarkt.

Geschiedenis van Nuon in het kort

De geschiedenis van Nuon gaat terug tot 1994 toen zij ontstonden omdat de PGEM en PEB Friesland samenging met de Zuid-Gelderse en Veluwse Nutsbedrijven. Sindsdien leverden zij een groot aantal huishoudens energie en gas. Het energiebedrijf verzorgde de elektriciteitsopwekking en de levering naar de klanten toe. Totdat de Splitsingswet werd ingevoerd had Nuon de netwerktaken en de commerciële taken onder haar beheer. De Wet Onafhankelijk Netbeheer dwong Nuon zich op te splitsen.

Het netwerkbedrijf Alliander moest zelfstandig verder gaan apart van het bedrijf Nuon. Nuon werd vervolgens gekocht door Vattenfall in 2009. Nuon werd in fases overgenomen omdat een aantal provincies nog grootaandeelhouder waren. In 2012 was de verkoop een feit en mocht Vattenfall zich 100% eigenaar noemen.

Nuon gaat verder onder de naam Vattenfall, de naam verandert het product niet!

De komende tijd zullen beide logo’s naast elkaar staan. Voor het afsluiten van een nieuw energiecontract zal er niets veranderen. Als men in een energievergelijking dan de naam Vattenfall op den duur zal tegenkomen dan zal dit dus Nuon zijn. Nuon komt in een energievergelijking vaak voor in de top 5 van goedkoopste energieleveranciers. Bekijken we het marktaandeel wat betreft de productie van energie, dan staan de Franse energiebedrijven bovenaan. Het Zweedse Vattenfall staat dan op de zesde plaats wat betreft energieproductie.

Energievergelijker laat direct de goedkoopste energie aanbiedingen zien

Maak eens gebruik van onze energievergelijker en bekijk direct welke aanbiedingen Nuon heeft. Vergelijk deze met de overige aanbiedingen van de energiebedrijven. En stap vervolgens over naar degene die uw voorschotbedrag verlagen kan. Het verlagen van de energiekosten doet u met energie vergelijken en overstappen. Neem ruim de tijd om alle energie aanbiedingen in u op te nemen. Op die manier weet u zeker of u de juiste keuze heeft gemaakt.

 

 

Plaats een reactie