Nuon koopt aanzienlijk belang in windpark Wieringermeer

Nuon heeft een aanzienlijk belang gekocht in Windpark Wieringermeer. Het windpark heeft 100 windmolens waarvan Nuon 82 in bezit krijgt. Het energiebedrijf wil de verouderde windmolens die er staan de komende jaren gaan vervangen. Zij hebben hiervoor 200 miljoen euro vrijgemaakt aldus Nu.nl.

Windpark Wieringermeer moet de grootste worden

Nuon wil het windpark zo gaan uitbreiden waardoor het in de toekomst het grootste windpark moet worden. ECN kenniscentrum is eigenaar van het windpark en blijft het ook. Zij hebben zelf nog 17 windmolens in hun bezit. Als het nieuwe windpark klaar is dan kan het 370.000 huishoudens van windenergie voorzien. Volgend jaar zal er begonnen worden met het aanleggen van het nieuwe windpark. De verwachting is dat het windpark vanaf 2020 operatief is.

Windenergie past goed in toekomst Vattenfall

De aankoop is een grote stap naar een duurzame omgeving en moet leiden tot een energieneutrale toekomst. Vattenfall heeft al aangegeven de komende 5 jaar circa 5 miljard euro te willen investeren in windprojecten. Met het budget van 200 miljoen euro kan Nuon daarvoor 50 windmolens bouwen.

Ook plannen voor zonnepark in Wieringermeer

Het energiebedrijf zit niet stil want ze hebben goedkeuring ontvangen om een zonnepark te mogen bouwen. Dit zonnepark moet in Goeree-Overflakkee verrijzen. Er worden 135.000 zonnepanelen geplaatst. Ook zijn er plannen voor een zonnepark bij Windpark Wieringermeer. Nuon wil namelijk in een rap tempo zonneparken gaan bouwen.

Nuon groene stroom vergelijken?

Nuon biedt particulieren de kans groene stroom af te nemen. Bij Nuon kunt u kiezen voor gewone stroom of groene stroom. Wilt u de energieprijzen van Nuon vergelijken? Start dan met een energievergelijking en bekijk of dit energiebedrijf u de goedkoopste energie biedt. Ze bieden namelijk tijdelijk de Powerdeal aan met een welkomstkorting van €250. Overstappen is doodeenvoudig en gratis op EnergieVergelijking.nl.

Plaats een reactie