Nuon spant kort geding aan om laadpalen van Allego

nuonhoofdkantoor

Energieleverancier Nuon heeft een kort geding aangespannen tegen Allego. De energieleverancier zegt dat Allego en Alliander met opzet de regels omzeilen met het aanbieden van de laadpalen. Omdat Allego 100% dochter is van Alliander is er sprake van belangenverstrengeling aldus Nu.nl.

Alliander moet zich ook aan de splitsingswet houden

Nuon wil dat Alliander zich aan de regels van de splitsingswet houdt en dat doen zij op deze manier niet. Een netbeheerder mag namelijk niet zelf elektriciteit leveren en dat gebeurt volgens Nuon nu wel zij het via de laadpalen van Allego. Alliander zou alleen de laadpalen mogen beheren en plaatsen maar het exploiteren ervan moet worden overgelaten aan een onafhankelijke partij en dat is Allego niet.

Netbeheerder maakt misbruik van monopolie positie

De concurrentie komt hiermee in het geding omdat een netbeheerder een monopolie positie heeft in de energiemarkt. Voor de gemeenten schept dit ook onduidelijkheid. Verder stelt Nuon dat een netbeheerder die zich begeeft op de concurrerende energiemarkt en dit kan doen zonder dat daar overheidsgeld bij komt kijken dat dit een ondermijnende factor is voor de laadpalensector.

ACM wil dat Allego werkwijze aanpast

De ACM pleitte afgelopen februari al dat Allego haar stroom niet zelf mocht inkopen voor de laadpalen. Vandebron is de samenwerkende partij van Allego die de laadpalen van groene stroom voorziet alleen gaat het hier om een percentage van maar 20%.

6.7/10 - (118 stemmen)

Plaats een reactie