Onderhoud aan uw cv-ketel

Als u een nieuwe cv-ketel laat installeren in huis, is het altijd raadzaam om een onderhoudsabonnement af te nemen. Daarmee verzekert u namelijk dat uw cv-ketel altijd goed blijft werken. Onderhoud aan uw cv-ketel is namelijk ontzettend belangrijk.

Waarom onderhoud aan uw cv-ketel?

Ieder apparaat heeft onderhoud nodig. Veel mensen verversen wel de olie van hun auto en zorgen voor ander periodiek onderhoud, maar onderhoud aan de cv-ketel wordt vaak overgeslagen. Toch is onderhoud aan uw cv-ketel ook ontzettend belangrijk. De hete gassen werken namelijk in op uw cv-ketel. Naar verloop van tijd zal dit dus ook minder goed gaan werken. Deze vervuiling kan ervoor zorgen dat storingen voorkomen. Bovendien kan er koolmonoxide vrijkomen of kunnen er hete gassen ontstaan. Dat kan weer brand veroorzaken. Dat zijn natuurlijk allemaal dingen dat je wilt voorkomen. Onderhoud aan uw cv-ketel is dus ontzettend belangrijk.

Wanneer is onderhoud aan uw cv-ketel noodzakelijk?

Er zijn ontzettend veel verschillende cv-ketels. Het is dus niet gemakkelijk om te zeggen hoe vaak uw cv-ketel onderhoud nodig heeft. Eens per twee jaar wordt echter aangehouden als richtlijn. Ook wanneer u een nieuwe cv-ketel heeft laten installeren, is het raadzaam om deze na twee jaar een onderhoudsbeurt te geven.

Garantie

In bepaalde gevallen heeft u ook nog garantie op uw cv-ketel. Echter geldt dat niet voor alle gevallen. Soms vervalt de fabrieksgarantie zelfs als u geen onderhoud aan uw cv-ketel laat doen. Een onderhoudsabonnement is om die reden dus ook erg belangrijk.

Energie besparen?

Wilt u ook graag minder betalen voor uw energierekening? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. Vul hierbij altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan! Zo eenvoudig werkt het: overstappen duurt vervolgens nog slechts enkele minuten.