Ondernemers en goedkope zakelijke energie vergelijken

elektriciteitsmeter-aflezenBent u ondernemer en heeft u een bedrijf? Ook dan kan onafhankelijk energie vergelijken lonen. Ondernemers en bedrijven hebben net zo goed te maken met kosten voor hun zakelijke energierekening. Wist u dat er voldoende goedkope zakelijke energieleveranciers bestaan voor uw bedrijf?

Goedkoopste zakelijke energie vergelijken

Bij een zakelijke energievergelijking geldt dat de besparing afhangt van wat u verbruikt aan energie en gas. Door uw postcodegegevens en verbruik in te voeren kunt u een zakelijke energievergelijking maken. Nog nooit eerder een zakelijke energievergelijking gestart? Begin dan vandaag nog want u kunt er enorm veel geld mee besparen.

Zakelijke energiekosten deels aftrekbaar

Thuiswerkers verbruiken ook energie en die kunnen deze kosten ook deels weer aftrekken van de zakelijke bedrijfskosten. Hierbij is het wel van belang dat u ook echt een aparte ruimte heeft aan huis waar de werkzaamheden zich bevinden. Dus gebruikt u een slaapkamer of zit u achter de pc in de woonkamer dan geldt dit weer niet.

Voorwaarden verbonden aan werkruimte

Heeft u een aparte kantoorruimte bij of aan huis dan kunt u een gedeelte van de energiekosten als aftrekpost gebruiken. Let voorts ook goed op welke kosten een energieleverancier u als zakelijke klant in rekening brengt. In een energievergelijking zijn alle kosten opgenomen. Uw kantoorruimte moet dan ook aan bepaalde eisen voldoen om in aanmerking te komen als aftrekpost.

Zakelijk afnemer? Dan geen consumentenbescherming

Ook krijgt u als zakelijke klant te maken met andere rechten dus u kunt zich niet beroepen op het consumentenrecht. Stel u heeft een betalingsachterstand dan zal een eventuele boete al hoger zijn net als de boete bij vroegtijdig overstappen. En u loopt ook sneller de kans om afgesloten te worden. Sluit daarom altijd een apart energiecontract af voor uw bedrijfsruimte. Uw zakelijke contract kan dan ook stilzwijgend worden verlengd, houd daarom de einddatum goed in de gaten mocht u willen overstappen. U kunt dan tijdig uw energiecontract opzeggen.

Kleinzakelijke energieklanten betalen ook maandelijks een voorschotbedrag

Kleinzakelijke klanten die zakelijk energie vergelijken hebben dan ook een elektra aansluiting van 3×80 Ampère en gasmeter die kleiner is dan G25. Er wordt elke maand een voorschotnota verstuurd die betaalt moet worden en zij ontvangen ook apart een eindafrekening. Wanneer u bent gestart met energie vergelijken dan kunt u het verschil in prijs bekijken tussen particulier en zakelijk.

Hoge energiekosten voor grootverbruikers energie

Grootzakelijke klanten hebben een elektra aansluiting die groter is dan 3×80 Ampère en een gasmeter groter dan G25. Zij betalen dan ook veel meer voor hun energiekosten. Bij een zakelijke energievergelijking dient u er ook op te letten dat de prijzen exclusief btw worden weergegeven. Wilt u de inclusief btw prijs weten? dan is er de mogelijkheid om daar op te klikken in het overzicht.

Vastrechtkosten zakelijk verbruiker ook hoger

Andere kosten waar een grootzakelijk verbruiker voor komt te staan zijn de vastrecht kosten. Die liggen hoger omdat u meer energie/gas verbruikt. Ook zult u moeten betalen voor de administratieve kosten die bij een particuliere verbruiker niet in rekening worden gebracht.

Zakelijke energiekosten vergelijken kan veel geld besparen

Het blijft voor u als ondernemer van belang dat u de energiekosten vergelijkt met alle andere energieleveranciers. U zult het verschil kunnen berekenen van de goedkoopste zakelijke energie en over kunnen stappen. Energie vergelijken zakelijk is eenvoudig op EnergieVergelijking.nl de overstap wordt u uit handen genomen en u bespaart direct geld op uw energiekosten.

Plaats een reactie