ONEforONE

oneforone energie tarievenWilt u graag meer weten over de energieleverancier ONEforONE? Dan kunt u zich op deze pagina inlezen over deze energiemaatschappij. Het bedrijf biedt groene energie tegen een scherp tarief. Daarnaast investeert het bedrijf in verscheidene duurzame projecten. Op deze pagina kunt u zich inlezen over de tarieven, duurzaamheidsscore, contactgegevens en meer.

ONEforONE informatie

Over ONEforONE energie

ONEforONE is een bijzondere energieleverancier. Het biedt energiecontracten op een eigenwijze manier: alle klanten dragen namelijk een steentje bij aan een goed doel. ONEforONE werkt namelijk aan verschillende projecten in Afrika.

Wellicht zult u dan denken: dan moet het bedrijf ook wel hoge tarieven vragen. Echter is dat niet zo. U ontvangt namelijk een vaste korting van 0,25 euro per kWh stroom en 0,25 euro per per m3 gas. Men is naar eigen zeggen altijd voordeliger dan energieleveranciers, zoals Nuon, Eneco en Essent. De energie wordt geleverd via de duurzame energieleverancier Greenchoice.

Als u al klant bent bij Greenchoice, kunt u eventueel overstappen naar ONEforONE energie. Er verandert in principe weinig voor u, maar u zult wel uw steentje bijdragen aan diverse Afrikaanse projecten.

Actuele tarieven bij ONEforONE

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van ONEforONE energie? Dan kunt u de onderstaande vergelijkingstool raadplegen. Wilt u alleen de energietarieven van deze energiemaatschappij vergelijken? Dan kunt u ‘Greenchoice’ selecteren bij de aanbieders. Immers levert ONEforONE via dit bedrijf. U kunt zich via de vergelijkingstool niet rechtstreeks aanmelden voor ONEforONE, maar wel voor Greenchoice. Via Greenchoice kunt u zich vervolgens gemakkelijk aanmelden voor ONEforONE. U kunt zich ook rechtstreeks aanmelden voor ONEforONE energie via de website van het bedrijf.

U heeft standaard keuze uit twee energiepakketten: 1 jaar vast en 3 jaar vast. Beide energiepakketten bestaan uit 100 procent windenergie van Nederlandse bodem. Tevens is het gas CO2-gecompenseerd. Dat wil zeggen dat de CO2-uitstoot effectief is teruggebracht naar nul.

Bekijk de actuele tarieven via de onderstaande energievergelijker:

Windenergie van Nederlandse bodem

Als u kiest voor ONEforONE energie, kiest u altijd voor een duurzaam energiecontract. Het bedrijf levert namelijk enkel en alleen Nederlandse windenergie. Gezien het bedrijf ook CO2-gecompenseerd gas levert, is de onderneming een zeer duurzame energieleverancier. Men scoort dan ook een hoge duurzaamheidsscore van maar liefst 8.5 in de rekentool. Als u dan ook nog eens bedenkt dat u meebetaalt aan projecten in Afrika, is deze energieleverancier een uitstekende keuze. Dat allemaal tegen een scherp tarief.

Normaal- en daltarief

Via deze energiemaatschappij heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen een enkel- en dubbeltarief. Bij het dubbele tarief wordt er gewerkt met twee tarieven: een normaal- en daltarief. Gedurende de daluren betaalt u een lager bedrag per prijs kWh. Deze periode geldt op doordeweekse dagen van 21.00 of 23.00 uur tot 07.00 uur. Ook in de weekenden en tijdens feestdagen profiteert u van het verlaagde tarief. Het normaaltarief is echter iets hoger dan het enkeltarief gedurende de overige uren.

Houd er rekening mee dat de verschillen tussen het normaal- en daltarief in de afgelopen jaren sterk zijn verminderd. Er zijn echter voldoende alternatieve manieren om geld te besparen. Hier kunt u onder andere denken aan het aanschaffen van energiezuinige apparaten en slimme apparatuur.

Slimme meter

De slimme meter gaat de analoge meter vervangen. Heel Nederland zal voor eind 2020 voorzien zijn van deze moderne apparatuur. De slimme meter kent verscheidene voordelen. Een belangrijk voordeel is dat u uw meterstanden niet meer handmatig hoeft door te geven. Ook de meteropnemer hoeft niet meer bij u langs te komen. Daarnaast ontvangt u (twee)maandelijks een rapport met uw energieverbruik. Zo houdt u uw kosten beter in de hand. U kunt het slimme apparaatje bovendien aansluiten op andere slimme apparatuur. Daarmee kunt u gemakkelijk energie besparen. Duurzaamheid staat bij ONEforONE dan ook hoog in het vaandel.

Zonnepanelen en salderingsregeling

Beschikt u over zonnepanelen? Dan wekt u ook uw eigen energie op. Dat resulteert altijd in een lagere energierekening. Wekt u echter meer energie op dan dat u verbruikt? Dat betekent dat u energie overhoudt. Dat kunt u vervolgens terug leveren aan het net. Dit heet ook wel de salderingsregeling. U krijgt in dat geval geld terug van Greenchoice.

Slimme thermostaat

Momenteel heeft ONEforONE geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Uiteraard heeft u wel de mogelijkheid om zelf een slimme thermostaat aan te schaffen. U kunt een universeel model bestellen en deze (laten) installeren in uw huis.

Betaalmethoden

De betalingen gaan allemaal per automatische incasso. Ieder maand zal er een periodiek bedrag van uw rekening worden afgetrokken. Dat gebeurt rond de zesde van de maand. Mocht dat mislukken, in verband met bijvoorbeeld een saldotekort, dan zal men het wederom proberen op de 26e van de maand. Ook kunt u betalingsachterstanden gemakkelijk voldoen per iDEAL via de website van het bedrijf.

Er zijn betalingsregelingen beschikbaar, indien u uw energienota niet op tijd kunt voldoen. Dat geldt alleen voor jaar- of eindafrekening. De termijnbedragen zult u ‘gewoon’ maandelijks moeten voldoen.

Meterstanden doorgeven

Heeft u bericht ontvangen van ONEforONE over het doorgeven van de meterstanden? De meterstanden doorgeven werkt ontzettend eenvoudig. U kunt daarvoor inloggen op de website van het bedrijf met uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Hier voert u uw opnamekenmerk en huisnummer in. Indien u beschikt over een slimme meter, hoeft u de meterstanden niet zelf door te geven. Dat kan namelijk op afstand worden uitgelezen.

Contract bij ONEforONE opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij ONEforONE opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met het bedrijf. De contactgegevens vindt u terug onderaan deze pagina. Als u echter wilt overstappen naar een andere energieleverancier, hoeft u uw contract niet zelfstandig op te zeggen. Dat doet de nieuwe energieleverancier namelijk voor u. Houd wel rekening met de opzegtermijn.

Neemt ONEforONE mijn overstapboete over?

ONEforONE neemt onder geen omstandigheden een overstapboete over. Om die reden is het ook belangrijk dat u past overstapt naar ONEforONE, zodra uw contract dit toelaat. De overstapboete is namelijk voor eigen rekening.

Bent u benieuwd welke energieleveranciers de overstapboete wel overnemen? Bekijk dan ons handige overzicht.

Hoe werkt overstappen naar ONEforONE?

Overstappen naar ONEforONE is een fluitje van een cent. Daarvoor kunt u onze vergelijkingstool raadplegen. U zult zien dat deze energieleverancier hier niet bijstaat. Echter kunt u zich wel aanmelden voor Greenchoice. Als alternatief kunt u zich ook rechtstreek aanmelden via de website van ONEforONE.

Als u zich heeft aangemeld, heeft u standaard nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Binnen deze periode kunt u uw aanvraag nog kosteloos annuleren. Dit is wettelijk zo bepaald.

Overstapservice

Als u overstapt naar ONEforONE, geniet u altijd van de gratis overstapservice. Dat biedt meerdere voordelen:

  • U hoeft uw oude energiecontract niet op te zeggen;
  • U komt nooit zonder gas en stroom te zitten;
  • Er worden nooit dubbele kosten in rekening gebracht.

Indien u nog niet beschikt over een slimme meter, zal de energieleverancier nog vragen naar uw meterstanden. Deze heeft de oude energiemaatschappij nodig voor de eindafrekening. ONEforONE gebruikt deze gegevens voor de vaststelling van de periodieke bedragen (ook wel de voorschotbedragen).

De overstap is vervolgens binnen vier tot zes weken geregeld. Daarmee bespaart u ontzettend veel op uw jaarlijkse kosten én draagt u een steentje bij aan duurzame projecten.

Waarborgsom voor risicoklanten

Nieuwe klanten worden onderworpen aan een kredietwaardigheidscheck. Dat wil simpelweg zeggen: er wordt gekeken of u capabel bent om de maandelijkse termijnbedragen te voldoen. Is dat niet het geval? Dan kan het zijn dat deze energieleverancier een waarborgsom in rekening brengt. De waarborgsom ligt tussen de 200 en 400 euro. Deze ontvangt u bij uw jaar- of eindafrekening weer terug, indien u uw rekeningen keurig op tijd heeft betaald.

Wilt u energieleveranciers zonder waarborgsom vergelijken? Raadpleeg dan ons handige overzicht.

Contact opnemen met ONEforONE

Heeft u nog resterende vragen over ONEforONE? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met het bedrijf. Ook heeft u de mogelijkheid om de FAQ te bekijken op hun website. Hier staan verscheidene vragen en antwoorden in genoteerd. Staat uw vraag (of antwoord) hier niet bij? Dan kunt u contact met het bedrijf opnemen via het contactformulier. Het bedrijf is in principe niet telefonisch bereikbaar, omdat deze energieleverancier de kosten laag wil houden.

De contactgegevens zijn als volgt:

ONEforONE
Adres: Marnixstraat 394, 1017 PL Amsterdam
E-mailadres: info@oneforone.nl
KvK-nummer: 50 83 19 76
Btw-nummer: NL 822 95 0790 B01

De algemene voorwaarden vindt u terug op de website van het bedrijf.

Contact opnemen of een reactie plaatsen?

Wilt u graag contact met ons opnemen? Heeft u bijvoorbeeld vragen over onze website of over het vergelijken via onze website? Dan kunt op ieder moment van de dag een bericht naar ons sturen. Op werkdagen helpen wij u graag tussen 09.00 en 17.00 uur. Stuur uw vragen en/of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. Plaats u liever een (openbare) reactie? Dat kan hieronder. Na goedkeuring is uw reactie ook zichtbaar voor andere bezoekers.

Vergelijk ONEforONE met andere energieleveranciers

Wilt u deze energieleverancier beoordelen? Deel uw ervaring middels een sterrenbeoordeling.

Plaats een reactie