Onze energierekening het nieuwe verdienmodel van de overheid?

Dreigt onze energierekening het nieuwe verdienmodel te worden van de overheid? Daar lijkt het bijna wel op als we kijken naar de belastingverhogingen. De ambities voor een duurzaam klimaat zorgen voor hogere kosten. We betalen de laatste jaren fors veel meer aan onze energierekening. In de belastingverhogingen hebben wij de hand niet. De hogere energiebelasting moet zorgen voor meer besparing. En de consument zou meer kunnen investeren in nieuwe zuinige apparatuur. Maar niet iedereen heeft het geld voor een nieuwe wasmachine en laat staan voor een nieuwe warmtepomp.

ACM zorgde al voor verlaging vaste lasten

De ACM heeft daarentegen voor een aantal voordelen ten gunste van de consument gezorgd. Zo mag eigen geproduceerde energie aan elke energieleverancier aangeboden worden. Men is dus niet verplicht om dit aan de eigen energieleverancier terug te leveren. Ook zijn de maximale inkomsten voor het landelijke gastransportnet aan banden gelegd. Consumenten en bedrijven profiteren hier dus van. We kunnen natuurlijk zelf de energierekening ook gebruiken als verdienmodel. Of eerder terugverdienmodel. Met handige besparingstips kunnen wij ons verbruik terugdringen. Voordeel ervan is dat we automatisch besparen op de CO2 uitstoot. En als we minder verbruiken betalen we ook minder energiebelasting.

Actief besparen is de energierekening verlagen

Besparen we actief? Dan is de energierekening al gauw met €200 per jaar goedkoper. Het zijn de simpele maatregelen waarmee we besparing behalen. Minder verlichting aan en vervangen voor zuinige verlichting. Minder lang douchen en onze verwarming standaard lager instellen. Toegegeven een zeer zuinige vaatwasser scheelt in het energieverbruik. Maar wat nu als de oude trouwe vaatwasser nog voldoet? Niet iedereen staat dan te springen om een nieuwe aan te schaffen.

Hoeveel geld kunt u verdienen met overstappen?

We kunnen geld verdienen met het overstappen. Zoeken naar de goedkoopste energiekosten en onze voorschotnota verlagen. Er zijn altijd wel goedkope energie aanbiedingen verkrijgbaar. En lang zoeken hoeft ook niet. De energievergelijker toont direct de goedkoopste energieleverancier. Als we maar tijd investeren in het berekenen van de energiekosten. Dat levert altijd een appeltje voor de dorst op. De stroomprijzen waren laag afgelopen winter, en dat zijn ze nu ook nog.

We mogen dus stellen dat we onze energiekosten kunnen verlagen met besparen en overstappen. Probeer dus zoveel mogelijk te besparen. Want dit hebben we echt zelf in de hand. En maak er een gewoonte van om elk jaar energie te vergelijken. Zo blijft u altijd op de hoogte van de actuele energiekosten. Stap over naar de goedkoopste energieleverancier 2018 en pak minstens €250 welkomstkorting.

6.3/10 - (123 stemmen)

Plaats een reactie