Overstappen voor of na de winter?

Zet een reminder voor het volgende overstapmomentKan ik het beste overstappen voor of na de winter? Veel consumenten denken eraan om na de winter over te stappen. En dat is over het algemeen bekeken ook wel logisch. Want immers in de wintermaanden verbruiken wij het meeste. Het beste kunt u gewoon vlak nadat uw energiecontract verloopt overstappen. U hoeft dit niet te plannen met het oog op de wintermaanden. Want wilt u echt minder gaan betalen? Dan kunt u daar invloed op uitoefenen door gewoon minder te verbruiken.

Overstappen voor of na de winter?

Natuurlijk zorgt een actiekorting of cashback ervoor dat u meer geld overhoudt. Dit heeft wel invloed op overstappen voor of na de winter. Maar echt geld overhouden op uw energiekosten doet u simpelweg met bezuinigen. En daar is de winter eigenlijk het uitgelezen moment voor. We weten dat we in de winter meer gas verbruiken. En in de zomer dus minder. Door dit enigszins in balans te brengen brengt u veranderingen aan. Dus de manier waarop u gas en energie verbruikt.

Bezuinigen op uw energiekosten levert het meeste rendement op

We hameren er niet voor niets op dat u het beste uw thermostaat op 20 graden moet zetten. Want elke graad extra kost u al zo’n €80 per jaar meer. En zet niet alle radiatoren open in huis. Dit is niet nodig want u kunt maar op één plek tegelijk zijn. De slaapkamers hoeven niet verwarmd te worden. Frisse lucht is hier zelfs beter. Dus zet daar gerust de ramen op een kier. Want ventileren in uw woning is belangrijk voor uw gezondheid.

In de toekomst geen gas meer?

Dus overstappen voor of na de winter is niet eens zozeer de vraag die u zich moet stellen. Maar hoe u kunt bezuinigen voor en na de winter, dus het hele jaar door. Zo voorkomt u nare jaarafrekeningen. En krijgt u daar zelfs een beter gevoel van. Aardgas is duur en wordt duurder. En op den duur zullen we geen gebruik meer maken van aardgas. De overheid wil de gaskraan dichtdraaien en zoals het er nu voor staat al over drie jaar.

Of dat dichtdraaien ook echt gaat gebeuren in 2023 dat is niet geheel zeker, maar er gaat veel veranderen in de gasmarkt. De energiebedrijven wijzigen hun tarieven twee keer per jaar. Dat is in de winter en in de zomer. Dus op 1 januari en op 1 juli, de wijzigingen vinden dus tweemaal per jaar plaats. Het is niet nodig om uw huidige energiecontract pas op te zeggen als de winter voorbij is. Want stel uw energiecontract loopt in juli af, dan blijft u dus nog een aantal maanden het oude tarief betalen. En als dit tarief duurder is dan de huidige tarieven dan bent u een dief van uw portemonnee.

Zet een reminder in uw agenda voor het volgende overstapmoment!

Dus verlaag uw eigen energiekosten. En blijf dat doen, dat houdt in dat u alert blijft in wat u verbruikt. En zet een reminder in uw agenda voor het volgende overstapmoment. Dit kan prima zes weken voordat het overstapmoment daar is. Zo heeft uw nieuwe energiebedrijf de tijd om alles op tijd in orde te krijgen. U zelf merkt weinig van de overstap, u gaat enkel een ander energiebedrijf betalen. Energie en gaslevering blijven dus gewoon doorgaan.

 

Plaats een reactie