Overstappen voordat de energiekosten in 2018 stijgen?

Deze vraag krijgen we de laatste tijd vaak. En wanneer u in 2017 besluit over te stappen dan legt u de energiekosten voor 2018 al vast. Nu we een prijsverhoging kunnen verwachten stappen consumenten ook vaker over. Dit wordt gedaan om de hoge kosten te vermijden. Uiteindelijk gaan we wel meer betalen. Maar het is aan u hoeveel dat precies is. Want door een aantal aanpassingen door te voeren kunt u besparen.

Accepteer de hoge energiekosten niet en start met besparen

We doen er goed aan om onze energiekosten niet als vanzelfsprekend te zien. We kunnen zoveel mogelijk doen om hoge kosten te vermijden. Door nu al voorzichtig met het gasverbruik om te gaan. Het kan echt en het scheelt enorm in de kosten. Gasprijzen zijn duurder en worden nog duurder. Denk twee keer na voordat u de thermostaat aanzet. Als u gewoon de 20 graden aanhoudt dan zit u goed. Elk graad erboven kost u per jaar €60 tot €70 meer.

Slaper wordt wakker en begin met energie vergelijken

De ACM spreekt nog altijd van slapers in de energiemarkt. Deze groep stapt niet over en blijft bij de energieleverancier. Stap over is het advies. Waarom een consument niet overstapt is de vraag. Waarschijnlijk leeft de gedachte dat het teveel gedoe is. En vooral ouderen willen alles bij het oude houden. Maar dat kost ze wel veel meer. Het kan op jaarbasis honderden euro’s goedkoper. Kiezen voor een voordeliger tarief betekent meer geld overhouden.

En ondanks het gegeven dat de energierekening duurder wordt kan er nog altijd bespaart worden. Dat kan door zelf actief aan de slag te gaan. En het kan door opnieuw te beginnen met energie vergelijken. Een energievergelijking wijst de weg naar de goedkoopste energieleverancier. We hebben de mogelijkheid om te kiezen uit meer dan 40 energieleveranciers. Daarmee vergroot u uw kans om meerdere goedkope energie aanbiedingen te vinden.

Echt groene stroom en echt goedkoop

En zoeken naar de goedkoopste groene stroom kan ook. Wij geven u de mogelijkheid hier op te zoeken. U stelt de energievergelijker in op groene energieleveranciers. De energievergelijker kan op alle groene stroom uit Nederland zoeken. En dan nog zult u dan de goedkoopste energieleverancier vinden. U zult niet heel veel meer gaan betalen dan voor grijze stroom. Er zijn zelfs al een aantal leveranciers waarbij u ook nog CO2 gecompenseerd gas geboden krijgt. Beide producten zijn dan groen én u betaalt minder.

Zoeken naar de goedkoopste energieleverancier van 2018

Pak dus uw energierekening erbij en begin te zoeken naar de goedkoopste energieleverancier 2018. U kunt tot €700 besparen als u voor de eerste keer overstapt. Eerder overgestapt? Dan bespaart u alsnog tot €450 per jaar. Laat dit bedrag niet liggen en begin met energie vergelijken op EnergieVergelijking.nl.

 

Plaats een reactie