Overstapper energie: Lees altijd de voorwaarden en weeg uw overstap af

Overstappen is natuurlijk dé manier om flink te bezuinigen op uw energiekosten. Maar wat wel belangrijk is: Lees altijd goed de voorwaarden en weeg uw overstap goed af. Want overstappen is pas lonend als u ook echt veel geld besparen kunt. Uiteraard hangt het van uw eigen voorkeuren af. We plaatsen regelmatig energie aanbiedingen waarbij een cadeau zit. Ook zitten er energie aanbiedingen tussen waarbij u korting in geld krijgt. De winkelwaarde van het cadeau is dan uw korting. Maar het energiecontract loopt dan wel langer dan één jaar.

Gaat u voor het cadeau of toch de cashback korting op energie?

Vraag u zelf dan ook af: Wil ik direct een cadeau waarbij ik het cadeau zelf niet hoef aan te schaffen? Dan kan een energiecontract met “gratis” cadeau uw voordeel zijn. Dan wordt het al voor u gedaan maar tijdens de looptijd van het energiecontract kunt u niet meer overstappen. Door elk jaar uw energiekosten te herzien en over te stappen bespaart u gemiddeld €250 per jaar. Nemen we een voorbeeld aan een energiecontract met een gratis cadeau? Dan is uw voordeel in die drie jaar ongeveer €300. Dan loopt u dus de jaarlijkse overstapkortingen mis. Leg deze verschillen eens naast elkaar en zult opmerken dat u nog eens een paar honderd euro misloopt.

Wat zijn uw wensen ten opzichte van uw nieuwe energiecontract?

Het hangt er maar net vanaf wat de consument verlangt van een energieleverancier. Gaan zij specifiek op zoek naar korting op de energiekosten? Of willen zij een “gratis” cadeau? Wij bieden een overzicht van alle energie aanbiedingen en de één is nu eenmaal goedkoper dan de andere. U beslist uiteindelijk welke energie aanbieding het beste bij uw voorkeuren past. Laat u niet overrompelen en ga vooral niet te impulsief te werk. Bereken altijd hoeveel u per maand minder gaat betalen. U kunt dan wel kiezen voor dat gratis cadeau maar als u er verder niet op vooruit gaat hoe voordelig is het dan?

Maximaal besparen op de toch al duurdere energiekosten

Het besparen op de energiekosten wordt steeds belangrijker want de kosten stijgen. En met stijgende kosten betekent het dat u meer moet uitgeven. Om de energiekosten zoveel mogelijk te drukken vergelijken we energieleveranciers. Door gebruik te maken van de energievergelijker ziet u bovenaan altijd de goedkoopste staan. De cashback korting wordt weergegeven net als de jaarlijkse kosten. De energie aanbiedingen met cadeau vindt u terug op de energie aanbiedingen pagina.

De energievergelijker toont altijd de goedkoopste energieleverancier op uw adres

Voordat u besluit te beginnen met energie vergelijken kunt u dus het beste onze energievergelijker gebruiken. Daarin vindt u altijd de goedkoopste energieleverancier. Open daarnaast een nieuwe pagina met de energie aanbiedingen zo ziet u meteen het verschil. Is de energie aanbieding met cadeau toch aantrekkelijker? Dan kunt u daarvoor kiezen. Voor ons is het van belang dat u ook echt goed kiest. Zodat u weloverwogen overstapt zonder achteraf met het gevoel te zitten dat u een kat in de zak heeft gekocht.

Vergelijk elk jaar het aanbod in energie en gasprijzen

De Autoriteit Consument en Markt onderstreept het belang van energie vergelijken. Zij sporen huishoudens dan ook aan om deze kosten zoveel mogelijk te vergelijken. En zij treden op tegen energieleveranciers die hun informatie niet op orde hebben. Het vergelijken moet bij aanvang al duidelijk en overzichtelijk zijn. Ook is het belangrijk dat u achteraf de kosten kunt controleren. Heeft de energieleverancier zich aan de afspraken gehouden? En hoeveel kan er weer bespaart worden als het energiecontract verloopt? Neem alle tijd om de aanbiedingen door te nemen, zo verzekert u zich van een goede keuze.