Pasgeboren baby: wat zijn de gevolgen op je energierekening?

Verwachten u en uw partner binnenkort een baby? Dan zal er natuurlijk veel gaan veranderen in uw leven. U krijgt een kleine jongen of meid die straks volop gaat genieten van uw aandacht. Uit gegevens van het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) blijkt dat een groot gedeelte van uw inkomsten naar uw kindje gaat: circa 17 procent. U betaalt niet alleen voor luiers, kleren en voeding, maar ook voor een hogere energierekening. Zo moet u nu onder andere flesjes verwarmen en schoonmaken, badderen, de verwarming omhoog zetten in een bepaalde kamer, extra wasjes draaien en het nachtlampje aanzetten.

Verwarming omhoog

Het is belangrijk dat uw pasgeboren baby leeft in een ruimte met de juiste temperatuur. In de eerste weken zal het voor uw baby fijn zijn als het circa 20 graden Celsius in huis is. Later kunt u de temperatuur omlaag zetten naar circa 15 tot 18 graden Celsius. Gedurende uw zwangerschapsverlof zult u ook meer thuis zijn. Dat betekent natuurlijk ook dat u uw huis langer moet verwarmen. Dat heeft natuurlijk een effect op de energierekening.

Flesjes verwarmen

Als er straks een pasgeboren baby is, zult u ongetwijfeld met enige regelmaat een flesje moeten verwarmen. Dat kan in de magnetron, maar dat kan ook met behulp van de waterkoker. Beide kosten natuurlijk geld, omdat het energie verbruikt. Gelukkig kunt u besparen op het gebruik van de waterkoker (tip).

Flesjes schoonmaken

U wilt natuurlijk dat de flesjes waar uw kindje uit drinkt zo schoon mogelijk zijn. Er mogen natuurlijk zo min mogelijk bacteriën achterblijven in he flesje. U kunt het flesje reinigen in zowel kokend water als in de vaatwasser. De vaatwasser kost circa 0,30 euro per wasbeurt en 0,02 euro aan water. Het scheelt dat u deze anders ook al liet draaien, met de andere vaat erin.

Een nachtlampje bij het bed

De meeste ouders kiezen er ook voor om een klein nachtlampje naast het bed van hun pasgeboren baby te plaatsen. Zo’n dergelijk nachtlampje kan vrij prijzig zijn op jaarbasis, maar als u kiest voor led-verlichting valt dat reuze mee. Met led-verlichting kunt u tot wel 90 procent besparen op de energielasten. Om die reden is het ook raadzaam om alle lampen te vervangen naar led. Wel is het zo dat deze lampen prijziger zijn dan de standaardlamp.

Een heerlijk warm bad

Met enige regelmatig zal uw pasgeboren baby in bad moeten. Het nemen van een bad is in negen van de tien gevallen duurder dan de douche. Gelukkig hoeft uw pasgeboren baby niet iedere dag in bad. Zodra uw kindje echter iets ouder wordt, begint hij of zij met kruipen en dan zal het wel wat vaker mogen. Een vol bad kost tussen de 0,50 en 0,80 euro per keer. Gelukkig hoeft uw pasgeboren baby nog niet helemaal een vol bad.

Nóg meer besparen?

Wilt u graag nog meer geld besparen? Dan kunt u ook overwegen om over te stappen van energieleverancier. Energie vergelijken via onze energievergelijker kan u daarbij helpen. U kunt op jaarbasis ontzettend veel geld besparen. Besparingen lopen uiteen van 285 tot 450 euro per jaar. Indien uw contract het toelaat, kunt u daarom direct overstappen van energieleverancier. Betaal niet te veel en stap ook over.

Plaats een reactie