Profiteren van subsidies voor uw woning

Door te profiteren van subsidies voor uw woning kunt u in 2020 ook weer verduurzamen. Elk jaar stelt de overheid een subsidiebedrag vast. Dit is in 2020 niet anders. Maar er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo ontvangt men geen ISDE meer wanneer zij een pelletkachel of biomassa kachel willen aanschaffen. Deze regeling is komen te vervallen in 2020. Voor de warmtepomp kunt u tot 2021 nog een subsidie aanvraag doen.

Profiteren van subsidies voor uw woning

Voor de warmtepomp geldt wel het type apparaat en het bijbehorende vermogen. Hier is ook een lijst voor samengesteld. Bekijk dus eerst van tevoren welke soort warmtepomp u wenst en bekijk of deze op de lijst van de Rijksoverheid staat. Zo komt niet voor onverwachte verrassingen te staan. De warmtepomp dient namelijk wel aan bepaalde eisen te voldoen. En dient deze pomp onderdeel te zijn van het verwarmingsapparaat. Voor een warmtepomp kunt u nog altijd tussen €1000 en €2500 subsidie ontvangen. Profiteren van subsidies voor uw woning kan lonend zijn dus.

Lenen tegen een lage rente om de woning te verduurzamen

Tevens is het ook mogelijk om te gaan voor de Energiebespaarlening. Op hun website kunt u een scan doen. En geeft u daar het te lenen bedrag in en kunt u op basis van uw postcode een leencheck doen. Veel consumenten kiezen dan ook deze constructie omdat de rente vrij laag is. De rente ligt op 1.7% gedurende tien jaar. Vooral handig als u uw spaargeld wilt behouden, of als u niet genoeg spaargeld heeft voor het verduurzamen van de woning.

Subsidie voor kleine warmtepompen veranderd in 2020

Toch vinden huiseigenaren het spannend om subsidie voor een warmtepomp aan te vragen. Dit komt omdat de regelgeving erom heen veranderlijk blijkt. De aanschaf van een warmtepomp kan in de papieren lopen. Velen zijn bijvoorbeeld van plan om de woning in het nieuwe jaar te koop te zetten en willen die dure investering liever niet doen. De wens om een nieuwe woning te verduurzamen trekt dan meer.

Zonnepanelen plaatsen de goedkoopste optie?

De meest “goedkope” optie is het plaatsen van zonnepanelen. Hier bestaan dan wel geen subsidies voor maar de aanschaf ervan is goedkoper. Namens de SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis) kunt u dus subsidies ontvangen. Welke maatregelen u ook treft, doe altijd eerst onderzoek. Vraag offertes op, en bekijk wat er zoal mogelijk is. Het isoleren van uw woning zal resulteren in een lagere energierekening. Daar kunt u dus ook flink wat op besparen. En het feit dat u er qua wooncomfort er op vooruitgaat. Lees ook vooral het artikel over uw woning verduurzamen. Hier staat ook weer andere informatie die u van pas kunnen komen.

Plaats een reactie