Pure Energie

Pure EnergieWilt u graag meer weten over de energieleverancier Pure Energie? Op deze pagina kunt u zich inlezen over deze energieleverancier. Zo leest u onder andere over de actuele tarieven, welkomstkortingen, contactgegevens en duurzaamheidsscore. Met behulp van de vergelijkingstool kunt u bovendien direct overstappen.

Pure Energie informatie

[child_pages more=”Lees meer” use_custom_title=”custom_cc_title” orderby=”title” order=”ASC” hide_excerpt=”true” list=”true” cols=”2″]

Over Pure Energie

Pure Energie is, zoals de naam al doet vermoeden, een 100 procent groene energieleverancier. Het bedrijf levert niet alleen groene stroom, maar investeert ook in groene projecten. De energie wordt opgewekt uit Nederlandse windmolens en zonnepanelen. Het bedrijf probeert steeds verder uit te breiden met zonneparken en windparken.

Inmiddels is het bedrijf al vijf keer achter elkaar uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland. Niet alleen door de Consumentenbond, maar ook door Greenpeace en Natuur&Milieu.

Pure Energie is onderdeel van Raedthuys Energie bv. Dat bedrijf is al ruim 20 jaar actief in de energiemarkt. Zij ontwikkelen en beheren onder andere windmolenparken. Alle groene stroom die hieruit voorkomt, wordt geleverd door Pure Energie. Het bedrijf garandeert ook alleen maar te verkopen, wat zij zelf opwekken. Ook kunt u zelf kiezen uit welke windmolen uw stroom komt.

Actuele tarieven bij Pure Energie

Bent u benieuwd geraakt naar de actuele tarieven van Pure Energie? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige vergelijkingstool. De getoonde tarieven zijn altijd actueel en worden iedere dag bijgewerkt door een derde partij.

Pure Energie heeft verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen. Net als de meeste andere energiemaatschappijen bieden zij ook een vast en variabel tarief. De pakketten bestaan uit: 1 jaar vast, 3 jaar vast, 5 jaar vast of een variabel energiecontract. U kunt het beste kiezen voor een eenjarig contract. Dan ontvangt u namelijk, in verhouding, de hoogste welkomstkorting.

Bekijk hieronder direct de actuele tarieven van deze energiemaatschappij. Momenteel scoort het bedrijf een duurzaamheidsscore van 10 in onze vergelijkingstool:

Welkomstkortingen

Regelmatig biedt Pure Energie leuke welkomstkortingen en –premies. Zo kunt u via onze energievergelijker onder andere kiezen voor een eenjarig of een driejarig contract. U ontvangt bij beide contracten een flinke korting. Bekijk direct onze energietool om te bekijken welk contract u het meeste aanspreekt.

100 procent groene energie

Indien u kiest voor Pure Energie, bent u ervan verzekerd dat u 100 procent groene energie krijgt. Dat kunnen zij ook daadwerkelijk garanderen, omdat zij alle stroom namelijk zelf opwekken. Door te kiezen voor Pure Energie, draagt u écht bij aan een schoner Nederland. Deze energieleverancier is niet voor niets vijf keer op een rij uitgeroepen tot de meest groene energieleverancier.

Normaal- en daltarief

Indien u beschikt over een dubbele meter, betaalt u het dubbeltarief. Als u beschikt over een slimme meter, kunt u kiezen voor een enkel- of een dubbeltarief. Wat is voordeliger? Als u veel al ’s nachts en gedurende de weekenden energie gebruikt, is het dubbeltarief voordeliger. U betaalt namelijk gedurende de daluren minder per kWh stroom. Gedurende het normaaltarief betaalt u iets meer. De daluren gaan in om 21.00 uur (en soms om 23.00 uur) en eindigt op 07.00 uur. Ook in de weekenden en gedurende feestdagen geniet u van het daltarief. Indien u echter veelal overdag gebruikmaakt van stroom, is het raadzamer om te kiezen voor het enkeltarief.

Slimme meter

Een slimme meter is de moderne meter. Het meet uw gas- en elektriciteitsverbruik in uw woning, net als de oude meter. Het verschil is echter dat deze meter uw meterstanden automatisch doorstuurt naar uw energieleverancier en netbeheerder. Daarnaast heeft u een beter inzicht op uw energieverbruik, waardoor u ook gemakkelijker energie kunt besparen.

Salderingsregeling met zonnepanelen

Als u zelf energie opgewekt met behulp van zonnepanelen, zult u uw huis gedeeltelijk zelf voorzien van stroom. Wekt u echter meer op dan dat u verbruikt? Dan levert u automatisch ook stroom terug. Daarvoor ontvangt u een terugleververgoeding voor. U ontvangt daarvoor het leveringstarief, maar exclusief de energiebelasting, ODE en btw.

Slimme thermostaat

Pure Energie biedt momenteel nog geen eigen slimme thermostaat aan. Wel is het mogelijk om een universele slimme thermostaat te kopen. Deze kunt u vervolgens (laten) aansluiten op uw slimme meter. U heeft dan een beter inzicht op uw energieverbruik. Daarnaast leren de slimme thermostaten uw leefwijze kennen, waardoor u gemakkelijker energie kunt besparen. Als u niet thuis bent, zal de verwarming automatisch omlaaggaan. Wanneer u daarentegen thuis bent, zal de slimme thermostaat er juist voor zorgen dat de temperatuur weer omhoog gaat. Op basis van uw smartphone-locatie kan de slimme thermostaat dat eenvoudig regelen.

Betaalmethoden

Pure Energie biedt twee betalingsmogelijkheden: automatische incasso en op factuurbasis. Rond de 25e van de maand zal deze energiemaatschappij een bedrag incasseren van uw rekening. Dat is de meest snelle en efficiënte manier om te betalen. U heeft er immers geen omkijken naar. U kunt echter ook voor kiezen voor een maandelijkse factuur. Dan kunt u het bedrag zelf overmaken. Het bedrijf rekent daar geen administratiekosten voor.

Indien u uw rekeningnummer wilt wijzigen, kunt u contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf. Zij passen uw rekeningnummer dan aan. De afschrijvingsdatum, de 25e van de maand, is niet te wijzigen.

Meterstanden doorgeven bij Pure Energie

Ieder jaar vraagt Pure Energie of u uw meterstanden wilt doorgeven. Als u in het bezit van een slimme meter, zal de energieleverancier daar niet om vragen. De energiestanden kunnen in dit geval namelijk op afstand worden uitgelezen.

Zodra u een brief of mail ontvangt van Pure Energie, kunt u online uw meterstanden doorgeven. Hier dient u diverse gegevens in te voeren, waaronder het relatiekenmerk, de opnamedatum en uiteraard de meterstanden. Ook kunt u aangeven of u beschikt over een zon-pv installatie.

Uw contract bij Pure Energie opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij Pure Energie opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice. De contactgegevens van deze energieleverancier vindt u onderaan deze pagina. U hoeft uw energiecontract echter niet op te zeggen als u overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Uw nieuwe energieleverancier zal dat namelijk voor u doen.

Overstappen met een boete naar Pure Energie?

Deze energieleverancier neemt geen overstapboetes over. Het is dus belangrijk dat u pas overstapt op het moment dat u beschikt over een contract met onbepaalde duur bij uw huidige energiemaatschappij. Wilt u graag weten welke energieleveranciers wel uw overstapboete overnemen? Bekijk dan ons handige overzicht.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen naar een nieuw energiebedrijf is een fluitje van een cent. Met behulp van onze vergelijkingstool kunt u gemakkelijk energie vergelijken. Indien u alleen wilt overstappen naar Pure Energie, kunt u dit bedrijf selecteren bij de aanbieders. U kunt dan gemakkelijk een van de twee contracten uit het overzicht kiezen. Vervolgens klikt u op ‘aanvragen’. Dan hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te voeren. U ontvangt vervolgens een bevestiging van de energiemaatschappij.

Overstapservice

Als u de bevestiging heeft ontvangen, heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Als u toch niet helemaal tevreden bent over uw keuze, kunt u uw nieuwe contract binnen deze termijn nog kosteloos annuleren. Na de wettelijke bedenktermijn wordt uw oude contract voor uw opgezegd.

Beide energieleveranciers zullen nog vragen naar uw meterstanden. Op basis daarvan bepaalt uw nieuwe energieleverancier de termijnbetalingen. Indien u het daar niet eens bent met de termijnbedragen, kunt u dat doorgeven aan uw nieuwe leverancier. Uw oude energieleverancier heeft de meterstanden nog nodig voor de eindafrekening.

Vaak heeft u nog te maken met een maand opzegtermijn bij uw oude energieleverancier. De beide energiemaatschappijen overleggen wanneer het oude contract afloopt en wanneer het nieuwe contract ingaat. U wordt van deze datum op de hoogte gesteld. Zo weet u zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten. Ook betaalt u zodoende nooit dubbel voor uw energierekening. Dat maakt het overstappen ook zo gemakkelijk.

Waarborgsom voor risicoklanten

Voor iedere nieuwe klant zal Pure Energie een kredietwaardigheidscheck laten uitvoeren. Indien deze negatief voor u uitvalt, zal de energiemaatschappij een borgsom in rekening brengen. Deze bedraagt 600 euro. Een spoedaanvraag via deze energieleverancier is niet mogelijk. Wilt u graag weten welke energieleveranciers leveren zonder waarborgsom? Bekijk dan handige overzicht.

De waarborgsom wordt weer verrekend op de eerste jaarafrekening. Indien u ervoor kiest om na een jaar weer over te stappen, wordt de waarborgsom verrekend op de eindafrekening.

Hoe kan ik Pure Energie bereiken?

U kunt Pure Energie op meerdere manieren bereiken. Als u naar de website van het bedrijf navigeert, kunt u klikken op de knop ‘klantenservice’. In eerste instantie kunt u hier zoeken naar uw vraag. Ook zijn er verschillende energiezaken die u zelf online kunt regelen. Staat uw vraag of oplossing hier niet bij? Dan kunt u contact opnemen met het bedrijf.

U kunt het bedrijf bereiken per social media, per mail of per telefoon. U kunt via de klantenservice-pagina direct klikken op de Facebook-messenger button. Zo kunt u gemakkelijk en laagdrempelig contact opnemen met de leverancier met behulp van uw persoonlijke account. Als alternatief kunt u gewoon bellen met het bedrijf via het nummer 088 10 13 000 (lokaal tarief). Op werkdagen is deze energieleverancier bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Indien gewenst kunt u ook een terugbelafspraak inboeken. Tot slot kunt u uw vraag ook via de mail sturen. U kunt direct een mail sturen naar info@pure-energie.nl of u kunt gebruikmaken van het contactformulier op hun website.

De contactgegevens van Pure Energie zijn als volgt:

Pure Energie
Adres
: Hengelosestraat 569, 7521 AG Enschede
Telefoonnummer: 088 10 13 000 (lokaal tarief, werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur)
E-mailadres: info@pure-energie.nl
KvK-nummer: 81 17 244
Btw-nummer: NL 812304883B01

Voor verdere exacte voorwaarden of voor nog meer informatie over Pure Energie kunt u terecht op de officiële website van deze energiemaatschappij.

Hulp nodig?

Heeft u nog resterende vragen over Pure Energie? Of heeft u vragen over het vergelijken via onze website? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u hieronder een openbare reactie achterlaten. Ook andere bezoekers kunnen uw reactie daarmee lezen. Wij reageren doorgaans op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. We zien uw vraag, opmerking en/of reactie graag tegemoet.

Vergelijk Pure Energie met andere energieleveranciers

[child_pages siblings=”true” show_current_page=”false” orderby=”title” order=”ASC” list=”true” cols=”2″]

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om deze energieleverancier te beoordelen! Laat óók uw stem achter!

3.9/10 - (67 stemmen)

2 gedachten over “Pure Energie”

 1. Graag ontvang ik informatie m.b.t. een 3 jarig contract. Mogelijk doe ik betalingen automatisch Mijn verbruik was 1472 kwh en 922 m3
  E.mailverkeer zo mogelijk. Mijn vrouw is visueel gehandicapt en kan niet met internet overweg. Ik streef naar een 3 jarig contract.
  Tel 072.5711080
  J.W. Bakker
  Olmenlaan 19
  1702KA Heerhugowaard

  Ik wacht op een reactie

  Beantwoorden
  • Goedemiddag Meneer Bakker,

   Bedankt voor uw bericht, ik zal een energievergelijking voor u maken en deze sturen naar het emailadres dat u heeft opgegeven.

   Met vriendelijke groet,

   Lili Reyneke
   EnergieVergelijking.nl

   Beantwoorden

Plaats een reactie