Pure energie plaatst 80.000 zonnepanelen op daken van Tata Steel

zonnepanelen

Pure energie onderdeel van Raedthuys energie zal 80.000 zonnepanelen gaan plaatsen op de daken van de panden van Tata Steel. Het gaat hierbij om 10 verschillende panden.

Subsidie energie verstrekt aan Pure energie

Pure energie heeft vorig jaar een Subsidie Energie (SDE+) aanvraag gedaan en de subsidie is toegekend. Het staalbedrijf had eerder al 500 zonnepanelen laten plaatsen op het dak van het hoofdkantoor, deze zonnepanelen werden door energieleverancier Eneco toentertijd geleverd.

Raedthuys nu marktleider op van gebied zonnepanelen

Met de 80.000 zonnepanelen word Pure energie meteen marktleider op het gebied van Nederlandse zonne-energie. De zonnepanelen zullen in de komende twee jaar stapsgewijs geplaatst worden. Het zonneproject kost de energieleverancier ongeveer 23 miljoen euro en de geproduceerde zonne-energie word gebruikt om in de energiebehoefte te voorzien van de staalfabrikant. De capaciteit van de 80.000 zonnepanelen zal ongeveer 22 megawattpiek zijn, vergelijkbaar met het leveren van stroom voor een jaar aan 7000 huishoudens.

Staalbedrijven gaan zonne-energie markt op

Een andere staalproducent die ook de zonne-energie markt heeft betreden is ThyssenKrupp Materials Nederland, zij plaatsten eerder dit jaar al ruim 13.000 zonnepanelen en willen dit gaan uitbreiden.

Met 25 hectare aan oppervlakte is dit project één van de grootste ter wereld. Voor de staalbedrijven een grote stap voorwaarts naar het verduurzamen van hun bedrijven en een besparing op de energie intensieve kosten. Tata Steel hergebruikt haar productiegassen al in een energiecentrale die vlakbij staat hier worden de gassen omgezet in elektriciteit.

Bron: Solar Magazine

Plaats een reactie