Qurrent energie

qurrentWilt u graag overstappen naar de energieleverancier Qurrent? Bekijk dan ons handige overzicht met tarieven en kortingen, duurzaamheidsscore, betaalmethodes en contactgegevens. Als u wilt kunt u direct overstappen met behulp van onze handige vergelijkingstool.

Qurrent informatie

[child_pages more=”Lees meer” use_custom_title=”custom_cc_title” orderby=”title” order=”ASC” hide_excerpt=”true” list=”true” cols=”2″]

Over Qurrent

Qurrent streeft naar eigen zeggen niet naar de maximale winst. Het bedrijf ziet namelijk liever een duurzaam Nederland. Fossiele brandstoffen raken langzamerhand op en bovendien leidt het tot een negatief effect op het klimaat. Toch blijven veel energiebedrijven grijze energie leveren. Qurrent wil dat graag anders zien.

In 2011 is Qurrent opgericht. De energieleverancier kwam voort uit Stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties. In eerste instantie heette het bedrijf We Generatie. Uiteindelijk kwam daar Qurrent uit voort. Daarmee is het nog een relatief jonge speler op de energiemarkt.

Actuele tarieven bij Qurrent

Wilt u graag de actuele tarieven van Qurrent bekijken? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen. De getoonde tarieven zijn altijd actueel: daar wordt op toegezien door een derde partij. Via de vergelijkingstool kunt u ook direct bekijken of deze groene energiemaatschappij momenteel welkomstaanbiedingen en –kortingen aanbiedt.

De energieleverancier biedt drie energiepakketten: 1 jaar Prijs Zeker, 2 jaar Prijs Zeker of 3 Jaar Prijs Zeker. Alle energiepakketten hebben een duurzaamheidsscore van 10.0 en bestaan uit 100% stroom uit Nederland via windmolens. Het gas is CO2-gecompenseerd. De tarieven staan gedurende de looptijd van het contract altijd vast.

Bekijk hieronder direct de actuele tarieven van deze groene energiemaatschappij:

Prijs Zeker welkomstaanbiedingen

Qurrent biedt de zogeheten Prijs Zeker welkomstaanbiedingen. Daarmee bent u, gedurende de contractperiode, voorzien van een vast tarief. Gedurende de looptijd kan deze niet dalen, maar ook niet stijgen.

100 procent groene stroom uit Nederland

Deze energieonderneming levert écht groene stroom. Het bedrijf heeft meerdere keren de prijs voor ‘meest groene energieleverancier’ gewonnen. De energieleverancier heeft ook de hoogste duurzaamheidsscore: een 10.0. Alle opgewekte stroom komt uit Nederland. Het betreft 100 procent windenergie.

Het geleverde gas is CO2-gecompenseerd. Dat wil zeggen dat de uitstoot wordt gecompenseerd wordt met het aanplanten van bomen. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in duurzame (Nederlandse) projecten.

Als klant kunt u bovendien gratis isolatie-advies krijgen. De energieleverancier stuurt graag iemand langs die u advies kan geven over het isoleren van uw woning.

Piek- en daluren

Een elektriciteitsmeter bestaat uit een of twee telwerken. Indien u een meter hebt met twee telwerken, betaalt u gedurende de daluren een lager stroomtarief. Tijdens de piekuren betaalt u iets meer dan het enkeltarief. Heeft u echter een enkele meter? Dan betaalt u altijd één tarief. In het grootste gedeelte van Nederland lopen de daluren van 23.00 tot 07.00 uur. In Limburg en Noord-Brabant heeft men geluk: hier gaan de daluren al in om 21.00 uur. U kunt bij uw netbeheerder navragen wat van u op toepassing is. Het daltarief is vooral aantrekkelijk voor mensen die veelal energie verbruiken tijdens feestdagen, weekenden en na 21.00 of 23.00 uur (tot 07.00 uur).

Slimme meter en Q-box

De slimme meter is een ontzettend handig apparaat. Het is net als een ‘normale’ meter, maar in dit geval kan de netbeheerder het apparaatje op afstand uitlezen. Daardoor hoeft u nooit meer uw eigen meterstanden door te geven. Tevens hoeft er nooit meer een meteropnemer langs te komen. Bovendien werkt dit apparaatje perfect samen met de Qbox: een energiemonitor die is ontwikkeld door Qurrent. Met behulp daarvan kunt u gemakkelijk uw energieverbruik bijhouden en zodoende besparen.

De Qbox toont live en gedetailleerd het verbruik. U kunt dat allemaal gemakkelijk inzien op uw mobiel, laptop of tablet. Daar is een gemakkelijke app voor beschikbaar. Dit apparaatje werd als beste getest voor KASSA (Vara). Ook kunt u uw opwek van de Qbox Solar gemakkelijk bijhouden.

De Qbox mono is gratis voor klanten van Qurrent. Wel betaalt u 49 euro borg voor het apparaatje. Zit er geen modem in de meterkast? Dan ontvangt u gratis de Qbox Duo. Daarvoor betaalt u 89 euro borg. Met behulp van de Qbox Solar kunt u bovendien gemakkelijk de productie van uw zonnepanelen nagaan. De kosten daarvan zijn 75 euro tot 17 zonnepanelen. Tot 33 zonnepanelen betaalt u 115 euro voor het apparaatje.

Salderingsregeling

Met behulp van zonnepanelen kunt u uw eigen stroom opwekken. De opbrengsten daarvan worden in mindering gebracht op uw energierekening. Indien u echter meer opwekt dan dat u verbruikt, kunt u gebruikmaken van de salderingsregeling. Per prijs kWh ontvangt u € 0,10 terug.

Indien u een deel van een windmolen heeft aangeschaft, kunt u via de app bekijken hoeveel energie uw windmolen al heeft opgewekt. Dat kunt u 24 uur per dag inzien.

Betaalmethoden

U kunt op twee manieren betalen bij deze energieleverancier: via automatische incasso of via de maandelijkse factuur. Rond de 26e van de maand wordt het bedrag middels automatische incasso van uw rekening getrokken. Indien u kiest voor een maandelijkse factuur, wordt deze rond de 26e van de maand naar u gestuurd. U heeft dan 14 dagen de tijd om de factuur te voldoen.

Meterstanden doorgeven bij Qurrent

Maakt u geen gebruik van een slimme meter? Dan zult u uw meterstanden zelf door moeten geven als de energieleverancier dat aangeeft. U ontvangt daarover een mail van Qurrent. In de mail staat een grote blauwe knop. Daar kunt u op klikken. U wordt dan doorverwezen naar de website van Qurrent. Hier treft u vervolgens een scherm met vakken waar u uw meterstanden kunt invoeren. Sla de meterstanden vervolgens op en de energieleverancier zal deze verwerken in het systeem. Aan de hand van uw historische verbruik wordt er gekeken of uw meterstanden correct zijn. Nadien ontvangt u nog een bevestiging van de energieleverancier.

Uw contract bij Qurrent opzeggen?

Wilt u graag uw huidige contract bij Qurrent opzeggen? Dan kunt u een bericht sturen via het contactformulier op de website. Als u echter overstapt naar een andere energiemaatschappij, hoeft u uw contract niet op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier namelijk voor u. Dat is onderdeel van de gratis overstapservice.

Overstappen met een boete naar Qurrent?

Qurrent neemt de overstapboete niet over. Wel wil het bedrijf rekening houden met de einddatum van uw huidige contract. Als deze pas over een half jaar afloopt, zal Qurrent het contract pas op die datum laten ingaan. Daarmee voorkomt u een (hoge) overstapboete.

Wilt u weten welke energieleveranciers de overstapboete wel overnemen? Bekijk ons handige overzicht.

Hoe kan ik overstappen naar Qurrent?

Overstappen is gelukkig erg gemakkelijk met behulp van onze vergelijkingstool. U hoeft alleen maar de juiste energieleverancier te selecteren en klikken op ‘aanvragen’. Vervolgens kunt u gemakkelijk uw gegevens invoeren.

Wilt u alleen energiecontracten van Qurrent vergelijken? Dan kunt u deze energieleverancier aanklikken bij aanbieders. Als u naast Qurrent ook nog andere duurzame energieleveranciers wilt vergelijken, kunt u dat tevens aangeven in de vergelijkingstool. U kunt ook uw verbruik en postcode + huisnummer invoeren. Op basis daarvan kan de rekentool de energietarieven personaliseren. Standaard worden er namelijk gemiddelde tarieven getoond. Na uw aanvraag heeft u standaard nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Binnen deze termijn kunt u uw aanvraag nog kosteloos annuleren.

Profiteer van de gratis overstapservice

Als u overstapt naar een nieuwe energieleverancier, profiteert u altijd van de gratis overstapservice. Dat is ontzettend handig, want dan hoeft u namelijk niet uw huidige contract op te zeggen. Dat doet de nieuwe energieleverancier namelijk voor u.

Beide energiemaatschappijen zullen nog vragen naar de meterstanden. Uw nieuwe energiemaatschappij heeft deze gegevens nodig om de termijnbedragen te kunnen bepalen. De oude energiemaatschappij gebruikt deze gegevens voor de eindafrekening.

U wordt ervan op de hoogte gesteld wanneer het nieuwe contract ingaat. Zo weet u zeker dat u nooit tegen dubbele kosten aanstuit. Tevens zult u tijdens de overstap nooit zonder gas en stroom komen te zitten.

Waarborgsom voor risicoklanten

Qurrent zal voor iedere nieuwe klant een kredietcheck laten uitvoeren. Indien u een negatieve kredietcheck ontvangt, zult u een waarborgsom moeten betalen. De borg bedraagt 400 euro per product (dus 800 euro in totaal als u gas en stroom afneemt). Deze borg ontvangt u terug bij uw eindnota. Indien u geen negatieve kredietcheck ontvangt, hoeft u deze borg uiteraard niet te betalen. Qurrent laten de kredietcheck uitvoeren door de onafhankelijke instantie FOCUM. Indien u het niet eens bent met het resultaat, kunt u bezwaar indienen. Omwille van privacy kan Qurrent de gegevens niet inzien.

Wilt u graag meer weten over energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan ons handige overzicht.

Contactgegevens en klantenservice van Qurrent

U kunt gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice van Qurrent. Als u navigeert naar de website, kunt u klikken op de knop ‘klantenservice’. Een aantal energiezaken kunt u als klant zelf regelen, waaronder: termijnbedrag aanpassen, gegevens wijzigen, een verhuizing doorgeven of uw jaarnota bekijken. Daarnaast heeft u nog de mogelijkheid om te kijken naar de veel gestelde vragen. U kunt hier vragen en antwoorden vinden. Staat uw vraag of oplossing hier niet bij? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice of u kunt een bericht plaatsen op het forum.

U kunt de klantenservice op meerdere manieren bereiken: via de telefoon of via de e-mail. Telefonisch is het bedrijf te bereiken via het nummer 088 777 1200 (lokaal tarief). De klantenservice is op deze openingstijden geopend:

Maandag: 08.30 – 19.00 uur
Dinsdag: 08.30 – 17.00 uur
Woensdag: 08.30 – 19.00 uur
Donderdag: 08.30 – 19.00 uur
Vrijdag: 08.30 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur

Daarnaast kunt u een mail sturen via het contactformulier op de website van Qurrent. Mailt u liever rechtstreeks naar het bedrijf? Dan kunt u een e-mail sturen naar vraag@qurrent.nl

De contactgegevens van Qurrent Nederland zijn als volgt:

Qurrent
Postadres:
Willem Fenengastraat 17, 1096 BL Amsterdam
Telefoonnummer:
088 777 1200 (lokaal tarief)
E-mailadres: vraag@qurrent.nl of via het contactformulier op de website
KvK-nummer:
24433409
Btw-nummer:
NL 8194.40.206.B.01
Bankgegevens:
NL33RABO0169.2134.39 t.a.v. Qurrent Nederland
Voor verdere exacte voorwaarden of voor nog meer informatie over Qurrent kunt u terecht op de officiële website van deze energieleverancier.

Heeft u nog vragen of wilt u reageren?

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over Pure Energie? Of heeft u over het gebruik van onze website? Dan kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen. Ook kunt u hieronder een openbare reactie achterlaten, welke andere bezoekers ook kunnen lezen. Wij reageren doorgaans op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. We zien uw vragen, opmerkingen en/of reacties graag tegemoet.

Vergelijk Qurrent met andere energieleveranciers

[child_pages siblings=”true” show_current_page=”false” orderby=”title” order=”ASC” list=”true” cols=”2″]

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om deze energieleverancier te beoordelen! Laat óók uw stem achter!

3.7/10 - (66 stemmen)

Plaats een reactie