Qurrent overgenomen door Greenchoice

GreenchoiceQurrent overgenomen door Greenchoice alhoewel de ACM eerst haar goedkeuring moet geven. Greenchoice werd in 2001 al opgericht als groen energiebedrijf en sindsdien gegroeid met ruim 400.000 klanten. Als Qurrent opgaat met Greenchoice dan kunnen zij samen meer dan een half miljoen huishoudens voorzien van groene energie. Beide bedrijven hebben dan ook groene energie opwekken gemeen met elkaar. Met de overname wil Greenchoice de energietransitie gaan versnellen op nationaal niveau.

Krachten bundelen om de energietransitie te versnellen

Omdat de vraag naar duurzame energie op lokatie toeneemt ziet Greenchoice veel mogelijkheden. De naam van Qurrent blijft in ieder geval bestaan. De verdere uitwerking bij het fuseren van beide bedrijven is nog niet bekend. Qurrent is momenteel ook de sponsor van Feijenoord. Zij hebben een contract tot en met 2021 met de voetbalclub. Greenchoice levert uitsluitend groene energie en CO2 gecompenseerd gas. Zij doen dit door nieuwe bossen te beplanten. De groene energieleverancier heeft als grootste focus onze aarde zoveel mogelijk te vergroenen.

Alleen duurzame energie uit Nederland voor beide energiebedrijven

Greenchoice levert dan ook enkel zonne-energie, windenergie en een deel biomassa energie. Qurrent startte het avontuur met als doel consumenten evenveel duurzame energie te laten produceren als zij verbruiken. Zij worden dankzij hun inzet dan ook al vier jaren op rij als groenste energieleverancier betiteld. Greenchoice zal dus alle aandelen van Qurrent overnemen. Zodra de ACM haar goedkeuring heeft verleend zullen beide bedrijven verder gaan per 1 oktober 2018. Voor bestaande klanten van Qurrent zal er niets veranderen. Dus de contract voorwaarden zullen hetzelfde blijven net als de afgesproken tarieven.

Interesse voor groene energie?

Groene energie is al jaren het onderwerp van gesprek op de energiemarkt. Het kabinet spoort consumenten dan ook aan om massaal te kiezen voor een schone energiebron. Als u begint met energie vergelijken dan zult u opmerken dat u echt groene energiebedrijven kunt kiezen. Zo filtert u alvast alle groene energie aanbiedingen. Wilt u bijvoorbeeld alleen maar groene energie dat hier in Nederland opgewekt wordt? Vink dit aan en wij tonen u het beschikbare aanbod. Heeft u alleen interesse voor windenergie producten? Vink dan stroom van windmolens aan. Van belang is dat u de goedkoopste energieleverancier vindt die groen is.

Overstappen en kiezen voor de laagste energieprijs

Uiteindelijk zal grijze energie nog maar een klein deel van het aanbod beslaan. Nu kunnen we nog niet zonder grijze energie, want er wordt nog niet voldoende groene energie opgewekt. Maar over tien jaar zal dit plaatje er heel anders uit komen te zien. En dankzij fusies en overnames van andere groene energiebedrijven kunnen wij profiteren van een lagere energieprijs. Maar u hoeft geen tien jaar te wachten om te kunnen profiteren. Dat kan namelijk vandaag ook al. Vergelijk de tarieven van echte groene energie uit Nederland maar eens. En u zult tot de conclusie komen dat er veel te kiezen valt. Overstappen is dan nog maar een kleine schakel in het geheel.

Plaats een reactie