Ruim 13% van alle Nederlanders wisselde in 2014 van leverancier

kostensnijdenlogo

Energie-Nederland heeft geconstateerd op basis van gegevens dat 13,2%  van de huishoudens en bedrijven in Nederland zijn gewisseld van energieleverancier. Dit aantal stond in 2013 nog op 12,1%.

Energie vergelijken word steeds makkelijker

Huishoudens nemen steeds vaker de proef op de som en starten met energie vergelijken. Veel energievergelijkingssites hebben dan ook scherpe overstaptarieven. Voor een consument is er genoeg keuze en na het vergelijken van zijn energie en gas word de keus steeds sneller gemaakt om de oude energieleverancier achter zich te laten.

Hoge welkomstkortingen lokt klanten naar andere energieleverancier

De goedkopere energietarieven zoals de hoge welkomstkortingen voor nieuwe klanten zijn veelal de reden waarom een consument de stap zet om over te stappen. In 2014 werd het aantal overstappers op 2 miljoen geteld. Deze verzoeken zijn ingediend bij verschillende energievergelijkingssites. Ook zijn de overstappers te vinden bij energiecollectieven.

ACM komt met een Aanbod op Maat voor consumenten bij overstap

De ACM komt later dit jaar met Aanbod op Maat dit moet de consument meer inzicht verschaffen bij het overstappen. Aanbod op Maat zal een steun in de rug zijn voor de consument en moet het overstapproces vergemakkelijken. De ACM deed ook een onderzoek over de klanttevredenheid bij energieleveranciers, gemiddeld zijn klanten te spreken over hun eigen energieleverancier.

Wissel in 2015 ook van energieleverancier en bespaar op uw energiekosten!

Ook dit jaar is energie vergelijken de manier om flink te besparen. Dus start de energievergelijker en bereken hoeveel en hoe gemakkelijk u kunt besparen op uw energiekosten.

Plaats een reactie