RWE moet meer betalen voor uitstoot kolencentrales

kolencentrale

Het Duitse energiebedrijf RWE Energy moet van de Duitse regering extra betalen voor hun verouderde kolencentrales. RWE zegt dat dit de toekomst van hun bedrijf financieel ondermijnt.

Emissierechten worden ingevoerd in 2017

Wanneer de regering deze verplichte bijdrage doorzet dan zou dit betekenen dat zij het overgrote deel van hun bruinkoolmijnen en kolencentrales zouden moeten sluiten. Minister van Energie Sigmar Gabriel wil energieproducenten dwingen om extra Europese emissierechten te laten betalen vanaf 2017.

Verouderde kolencentrales minder rendabel

Alle kolencentrales die ouder zijn dan 20 jaar moeten deze emissierechten gaan afdragen. De inkomsten van RWE uit conventionele energiebronnen daalden met 30% het afgelopen jaar. Concurrent EON is al begonnen met de splitsing van het bedrijf om zich te kunnen toeleggen op duurzame energie.

RWE heeft last van internationale energieprijzen

De internationale energieprijzen liggen momenteel laag en RWE hoopt dat deze prijzen weer omhoog gaan. RWE werd kort geleden benaderd door investeerders uit het midden-oosten en zien het wel zitten om uit te breiden in Noord-Afrika en het midden-oosten met hun bedrijfsactiviteiten. De regering van Dubai word nu geadviseerd door RWE om hun energie strategie aan te pakken.

Bron: Bloomberg

Plaats een reactie