Samenwonen: energiecontract opzeggen óf meenemen?

Gaat u samenwonen met uw partner en zegt u daarmee een van de twee woningen op? Dan zijn er aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Beide partners hebben mogelijk al een lopend energiecontract én wat moet er dan gebeuren? Moet u uw energiecontract opzeggen of meenemen?

Situatie 1: beide partners hebben een lopend energiecontract

Wilt u graag gaan samenwonen, maar hebben beide partners nog een lopend energiecontract? Dan zal een van de twee energiecontracten moeten worden opgezegd. Een energiecontract is persoonsgebonden en niet adres gebonden. Mogelijk zal een van de twee partners dus een opzegvergoeding moeten betalen. Dat hoeft natuurlijk niet, want als u een contract met onbepaalde looptijd hebt dan is dat niet het geval. In dat geval kan het contract gewoon worden opgezegd met een maand opzegtermijn.

Situatie 2: een van de partners heeft een lopend energiecontract

Het bovenstaande probleem komt natuurlijk niet voor als u gaat samenwonen en slechts een van de partners heeft een energiecontract. In dat geval kan het energiecontract immers gewoon worden meeverhuisd naar het nieuwe adres. U kunt dan een adreswijziging doorgeven en u neemt het contract simpelweg mee. De andere persoon kan erbij intrekken en er hoeft niets meer geregeld te worden.

Situatie 3: beide partners hebben nog geen energiecontract

Gaan jullie samenwonen en hebben jullie allebei nog geen energiecontract? In dat geval bent u natuurlijk geheel vrij om een energiecontract te kiezen. Ook ditmaal staat het energiecontract weer op een naam, dus een van jullie kan een energiecontract uitzoeken. Uiteraard kunt u daarvoor energie vergelijken via onze energievergelijker.

Profiteer van onze energie aanbiedingen

Wilt u ook niet te veel betalen voor uw energierekening? Dan kunt u vandaag nog profiteren van onze energie aanbiedingen. Met behulp van ons ideale vergelijkingssysteem zult u altijd de voordeligste energieleverancier uitzoeken. Op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Stap vandaag nog over.

Plaats een reactie