Schriftelijkheidsvereiste

Een overeenkomst die aangegaan wordt met een energieleverancier wordt pas bindend met een schriftelijkheidsvereiste. Dat betekent ook wel dat u hier echt uw handtekening voor heeft gezet. Is dit niet gebeurd dan is uw overeenkomst met de energieleverancier ook niet bindend. Bent u klant gemaakt door een energieleverancier zonder uw medeweten? 

Eerst tekenen dan pas een bindend energiecontract

Lees dan ook wat te doen bij een onterechte switch naar een andere energieleverancier. Als u in een email bevestigd dat u akkoord gaat tot het sluiten van een energiecontract dan is dit ook bindend. Uitzonderingen op de regel in dit geval zijn als u uw energiecontract besluit te verlengen. Uw energieleverancier biedt u bijvoorbeeld een nieuwe aanbieding en u bevestigd dat u akkoord bent.

Wanneer heb ik geen schriftelijkheidsvereiste nodig?

Heeft u gekozen voor een product met bijbehorende dienst? Dan hoeft u niet schriftelijk te bevestigen. Een bedrijf die u een aanbieding doet dient deze aanbieding aan u te verzenden daarop kunt u met akkoord of niet akkoord bevestigen. Iedere consument heeft het recht de tijd te nemen om een dergelijke overeenkomst eerst goed door te lezen. De bedenktijd gaat pas in nadat u schriftelijk toestemming heeft gegeven.

Wilt u niet overstappen?

Als u onverhoopt toch op problemen stuit met de energieleverancier dan kunt u eerst een aangetekende brief versturen. Daarin vermeld u dat u geen nieuwe klant wenst te worden. De energieleverancier moet dan binnen een gestelde termijn reageren. Voorts kunt u zich ook wenden tot de Geschillencommissie Energie. Zij kunnen voor u bemiddelen in dit verhaal.

Online overstappen is ook een bevestiging geven aan de nieuwe energieleverancier

Als u op EnergieVergelijking.nl heeft gekozen voor een andere energieleverancier dan gaat u bij overstap akkoord met de voorwaarden. Als u op contract aanvragen drukt dan geeft u hiermee al uw akkoord, daarop zal de energieleverancier u een bevestigingsmail sturen. Vanaf dat moment gaat uw wettelijke bedenktijd van 14 dagen dan ook in. Bedenkt u zich toch en wilt u van de overstap afzien? Bel dan de nieuwe energieleverancier op om de aanvraag te annuleren binnen 14 dagen. Zij moeten u hier ook een bevestiging van sturen per email.

1 gedachte over “Schriftelijkheidsvereiste”

  1. Als eerste word er summier gereageerd op de aanvraag door Budget energie, na de 14 dagen bedenktijd komen ze los met u bent onze nieuwe klant en door de hogere energiekosten is de maandelijkse betaling 20€ hoger dan in eerste instantie is afgesproken!Ik heb contact opgenomen met budget energie maar werd bedolven onder een lawine van regels en verplichtingen,doorverbonden naar leiding gevende en werd afgeblaft omdat hij vond dat ik te veel de mensen van hun werk zou houden.Ik moest!! wel de verhoging betalen maar heb dit geweigerd,de volgende dag toch een mail met daarin het afgesproken mndtermijnbedrag.De offerte is naar mijn idee inclusief de verhoging die in 2019 is ingegaan en niet na het nemen van de aanbieding,m.vr.gr.J.Sijmons.

    Beantwoorden

Plaats een reactie