SDE+ regeling wordt verlengd

SDE+ regeling wordt verlengtDe SDE+ regeling wordt verlengd na 2020, ook de ISDE zal voortgezet worden. Minister Wiebes heeft dit bekend gemaakt. De SDE+ regeling is vooral aantrekkelijk voor de aanschaf van zonnepanelen. Duurzame warmte valt ook onder de regeling. Zo heeft de Partij voor de Dieren ook al een motie ingediend om de salderingsregeling te verlengen.

SDE+ regeling wordt verlengd tot na 2021

Meerdere partijen zijn voor het verlengen van de salderingsregeling. Zij willen deze tenminste tot 2023 actief houden. Voor toekomstige eigenaren was het de laatste tijd onzeker wat er met de regeling zou gebeuren. Daardoor werden eventuele kopers terughoudend. De aanschaf van zonnepanelen moet voordelig zijn voor toekomstige kopers. Anders wordt de terugverdientijd een stuk onaantrekkelijker. De aanschaf voor een zonneboiler en warmtepomp is ook een dure investering. Daar komen de SDE+ regelingen goed van pas.

Meer biomassa projecten

Omdat de transitie naar een duurzame omgeving kostbaar is mag dit niet geheel voor rekening komen van de consument. Er wordt gekeken waar consumenten ontlast kunnen worden. De subsidies werden vooral verstrekt voor biomassa doeleinden. Er is circa 267 miljoen euro naar biomassa projecten gegaan. Er zullen ook nieuwe afspraken komen om de prijzen van duurzame energie te verlagen. Als deze verlaagd wordt kunnen dergelijke projecten misschien wel zonder subsidie opgezet worden.

Anderhalf miljard in de subsidiepot voor 2019

De SDE+ zal nog tenminste gelden tot 2025. In 2019 is er circa anderhalf miljard euro te vergeven. De subsidiepot voor de Topsector Energie bedraagt volgend jaar vijftig miljoen euro. Nu de SDE+ regeling wordt verlengd is de verwachting dat er volgend jaar meer zonneprojecten bij zullen komen. De regelingen zijn voorts ook bedoeld om de uiteindelijke kostprijs voor duurzame energie te kunnen verlagen.

Zelf ook overgaan op duurzame energie?

Duurzame energie in uw eigen omgeving gebruiken? Maar (nog) niet de mogelijkheden voor de aanschaf van zonnepanelen? Dan kunt u duurzame energie vergelijken want daarmee zet u ook duurzame stappen. Pak eerst uw verbruik erbij en maak eens een prijsvergelijking. Het aanbod in duurzame energie is enorm toegenomen de laatste jaren. Stap vandaag nog over naar een echte duurzame energieleverancier. Besparen kan altijd dus ook uw keuze voor groen levert geld op.

Plaats een reactie