Slimme thermostaat van uw energieleverancier: verstandige keuze?

Als u overstapt van energieleverancier, kunt u vaak een welkomstcadeau krijgen. Soms is dat gewoonweg een geldbedrag, maar soms is dat ook een cadeau. Steeds vaker zien we dat energieleveranciers een waardebon geven. Echter geven sommige aanbieders ook een slimme thermostaat cadeau. Is een slimme thermostaat van uw energieleverancier een verstandige keuze? U leest het in dit artikel.

Waarom stappen mensen over?

Steeds meer huishoudens stappen over in Nederland. Dat is natuurlijk niet voor niets: u kunt er namelijk een fors bedrag mee besparen. U betaalt namelijk een scherp tarief per kWh en per m3 gas. Vaak bieden energieleveranciers ook een leuk welkomstcadeau en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Omdat u gewoonweg online kunt vergelijken, kunt u ook veel gemakkelijker de juiste keuze maken. Immers staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan in ons vergelijkingssysteem.

Welk cadeau kiest u?

Energieleveranciers willen maar al te graag dat u klant wordt bij hen. Daarvoor bieden zij onder andere welkomstcadeaus. Soms kunt u ook kiezen voor een slimme thermostaat van uw energieleverancier. Of dat echt een goede keuze is, valt te betwijfelen. Dit cadeau krijgt u in principe alleen bij langdurige contracten. Het is daarom vaak verstandiger om een losse thermostaat te kopen én te kiezen voor een eenjarig contract. Kies bij voorkeur voor een universele slimme thermostaat die niet gebonden is aan een energieleverancier. Dat zorgt ervoor dat u ook gewoon kunt blijven overstappen.

Een slimme thermostaat van uw energieleverancier

Maar wat gebeurt er als u wel kiest voor een slimme thermostaat van uw energieleverancier? Dan wordt een overstap in ieder geval iets lastiger gemaakt. Bepaalde mogelijkheden van de slimme thermostaat komen te vervallen, indien u overstapt. Hierbij kunt u onder andere denken aan de koppeling tussen de thermostaat en een app. Vaak kunt u daar nog wel gebruik van maken bij een andere energieleverancier, maar wel dient u dan abonnementskosten te betalen. Dit probleem kunt u voorkomen door simpelweg een universele thermostaat te kopen.

Kies daarom bij voorkeur altijd voor een slimme thermostaat die niet gebonden is aan een energieleverancier. Dat is vaak veel voordeliger en bovendien kunt u ieder jaar weer overstappen. Dubbelop voordeel dus.

Overstappen en besparen?

Wilt u graag overstappen van energieleverancier? Dan kunt u energie vergelijken met behulp van onze handige energievergelijker. Het is hierbij raadzaam om uw postcode + huisnummer en verbruiksgegevens in te voeren. Op basis daarvan kan het vergelijkingssysteem namelijk berekenen welke energiemaatschappij het voordeligste is. Overstappen duurt slechts enkele minuten en soms kunt u tot wel 400 euro besparen. Wacht daarom niet langer en stap ook over!

Plaats een reactie