Stapt u 1 juli 2019 over?

Nog amper twee weken en dan mogen energieleveranciers hun tarieven veranderen. Of dit goed voor u uitpakt dat komt u te weten door te vergelijken. Heeft u nu al zoiets van: Laat ik toch maar eens het aanbod bekijken dan kunt u vergelijken. De meeste energieleveranciers verhoogden hun tarieven begin dit jaar. Dit resulteerde voor huishoudens in een hoger voorschotbedrag. Stapt u 1 juli 2019 over? Of houdt u het nog even bij de huidige energieleverancier?

Stapt u 1 juli 2019 over?

Energie vergelijken is een simpel klusje dat duizenden huishoudens elk jaar doen. En 1 juli 2019 komt de volgende wijzigingsronde er weer aan. De meesten stappen dan ook over. Er zit namelijk altijd wel een energiedeal tussen waarvan men denkt: Dit biedt mij genoeg voordeel. De ACM pleit ervoor dat huishoudens hun energiekosten onder de loep nemen. Dat kan door een nieuwe berekening te maken en zo het aanbod door te nemen. Overstappen is natuurlijk geen moeten. U moet het willen en het moet voordeel opleveren. Als dit niet zo is met de huidige tarieven dan hoeft u niets te doen.

Er is altijd wel een scherpe energiedeal te vinden

De kans is echter groot dat u wel een nieuwe energiedeal vind waar u van profiteert. Als u moeite heeft met het ophoesten van de energiekosten dan is besparen sowieso aan te raden. U heeft invloed op uw eigen verbruik. Door minder van energie en gas te gebruiken kunt u uw energiekosten verlagen. Het is een feit dat de energiebelasting hoger is geworden en de Opslag Duurzame Energie. Ook zullen netbeheerders hun kosten weer gaan verhogen. Dat klinkt natuurlijk niet echt positief. En dat is het ook niet.

Ondanks de hoge energiekosten gaat de concurrentie door

Maar de concurrentie op de energiemarkt gaat onverminderd door ondanks de hoge energiekosten. De consument die redelijk vaak wisselt van energieleverancier gaat dan ook voor eenjarige overeenkomsten. Want dan kan er zo snel mogelijk weer gewisseld worden van energieleverancier. En bij eenjarige overeenkomsten worden ook leuke cadeaus of kortingen gegeven. Daartoe hoeft u niet meteen te gaan voor een driejarige overeenkomst.

Het nieuws schrijft de laatste tijd vaak over de steeds maar stijgende energiekosten. Daardoor heeft de consument zoiets van: Heeft overstappen voor mij wel zin? Daar komt u achter als u opnieuw start met energie vergelijken. De energiekosten berekenen is binnen een minuut gedaan. En u neemt alle tijd om de kosten door te nemen. Dus stapt u 1 juli 2019 over? Kom daar achter op EnergieVergelijking.nl.

Plaats een reactie