Stapt u over wanneer uw energiecontract verlopen is?

Uw nieuwe energiecontract heeft een looptijd en wanneer het energiecontract verloopt kunt u weer overstappen. De kans is namelijk groot dat u na het eerste jaar meer gaat betalen aan uw energieleverancier. Houdt dit dan ook goed in de gaten en stap over wanneer het weer kan. Ondanks het feit dat u wel tevreden bent over uw energieleverancier loont het de moeite om te kiezen voor een goedkopere energieleverancier.

Blijft u bij uw energieleverancier of stapt u over?

Niet elk huishouden stapt namelijk over wanneer het energiecontract afloopt. En dat is eigenlijk zonde van uw geld. De meesten denken dat zij hetzelfde tarief blijven betalen en vinden het wel best zo. Maar de energie en gasprijzen worden duurder en daar zal uw energieleverancier ook in mee moeten gaan. Misschien denkt u wel: O mijn energieleverancier wil mij niet kwijt dus ik blijf hetzelfde voorschotbedrag betalen. Deels is dit waar want uw energieleverancier ziet u liever niet gaan. Maar de goedkope energietarieven zijn voor het aantrekken van nieuwe klanten en niet voor de bestaande klanten.

Profiteer elk jaar van welkomstkortingen

Door elk jaar te wisselen van energieleverancier bent u dus een nieuwe klant en daardoor kunt u profiteren van de vele welkomstkortingen. Hoe vaak u kunt overstappen hangt af van het gekozen energiecontract. Leg uw energiecontract daarom ook niet te lang vast, u kunt dan elk jaar weer overstappen. Wij raden u dan ook aan om te kiezen voor het goedkoopste energiecontract met een looptijd van 12 maanden. U kunt zich in de tussentijd dan weer oriënteren op nieuwe energie aanbiedingen. Er veranderd namelijk altijd wel iets op de energiemarkt. Zoals vorig jaar toen werd aangekondigd dat de belasting op gas omhoog ging.

Maak schoon schip door te bezuinigen

Verhogingen maken de energierekening nu eenmaal duurder, de prijzen voor energie en gas kunnen stijgen. Maar ook dus de belasting op gas wat uw voorschotbedrag duurder maakt. Het beste is om de prijsstijgingen voor te zijn en zoveel mogelijk beginnen met bezuinigen. De energieleveranciers staat het namelijk vrij om twee keer per jaar de tarieven tussentijds te wijzigen. Heeft u een variabel energiecontract? Dan kunt u niets anders doen dan daarin mee te gaan. Wel is het dan tijd om over te stappen wanneer uw energiecontract dit toelaat.

Energiecontracten vergelijken

Een aantal jaren terug was het kiezen voor een variabel energiecontract populairder dan ooit. De prijzen voor energie en gas waren laag dus het was prima te doen. Nu betalen we elk jaar een beetje meer aan de energierekening. Dus daarom is het beter om een vast energiecontract te kiezen. Met een vast energiecontract worden uw energieprijzen namelijk vastgelegd voor een bepaalde periode. Dat betekent dat u niet ineens meer gaat betalen. Na het verlopen van het energiecontract kan de energieleverancier dus de prijzen verhogen.

Omdat 1 juli 2017 de volgende wijzigingsronde weer voor de deur staat betekent dit dat de energieleveranciers met andere prijzen zullen komen. Vergelijk energie en contracten op de goedkoopste prijs en stap weer over via EnergieVergelijking.nl.