Stijgen de energiekosten in 2017?

gas water licht

Aangezien de energiekosten voor een groot gedeelte bepaalt word door vraag en aanbod en er momenteel voldoende aanbod is zullen de energiekosten in 2017 niet gauw stijgen. Wel is de verhoogde belasting op gas een issue waardoor de energierekening hoger uitvalt. Maar de kale gasprijzen daarentegen zijn in 2016 weer verlaagd.

Afwachten of gewoon overstappen?

U kunt afwachten wat de energieprijzen in 2017 gaan doen of u neemt nu het heft al in handen en begint alvast met vergelijken. De energiekosten kunnen natuurlijk ook stijgen omdat uw eigen situatie veranderen kan. De komst van een kind of verhuizen naar een grotere woning bijvoorbeeld. Toch kunt u een eventuele verhoging voorkomen door alvast te bezuinigen op uw energieverbruik.

Begin direct met energie bezuinigen en verlaag het energieverbruik

Niet alleen de kale leveringsprijzen voor gas en energie maken de energiekosten. Zoals we hierboven al schreven doen de belastingen en heffingen ook een duit in het zakje. Maar door tijdig te starten met bezuinigen zult u al een paar honderd euro kunnen besparen. Alvast een kijkje nemen in de huidige energieprijzen leert u dan wat u mogelijk gaat betalen bij een andere energieleverancier.

Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Met een vergelijking zult u direct kunnen bekijken wie de goedkoopste energieleverancier 2017 is. Sluit u uw energiecontract bijvoorbeeld vandaag nog over? Dan liggen uw energieprijzen al vast tot en met oktober 2017. Dat is een geruststellende gedachte en u kunt weer een jaar vooruit. Door de verschillende welkomstkortingen te doorpluizen leert u al een heleboel.

Onafhankelijk vergelijken op verschillende zoektermen

Personaliseer uw vergelijking dan ook op uw situatie en voer uw verbruik in, daaruit vloeit een persoonlijk aanbod die aansluit op uw wensen. Gaat u voor de goedkoopste energieleverancier 2017 of kiest u voor de groenste energieleverancier? Op beide onderdelen kunt u individueel zoeken namelijk, ook kunt u deze vergelijkingen naast elkaar leggen en dan een keuze maken.

Vrij om te gaan of niet?

Een gokje nemen bij het aangaan van een nieuw energiecontract kan best omdat er weinig risico’s aan vastzitten. Het enige risico wat u kunt lopen is het betalen van een overstapboete, daarom moet u zich afvragen of kiezen voor een 3 jarig energiecontract wel verstandig is. Veel beter is de keuze voor een korte looptijd zodat u geen vervelende situaties achteraf krijgt. Er zijn voldoende aantrekkelijke welkomstkortingen beschikbaar en u kunt daar uit kiezen. Heeft u eenmaal de juiste energie aanbieding gevonden? Stap dan gerust over en u zult zien dat het het waard was.

Plaats een reactie