Stroom opwekken met de huiskamerplant

Volgens een onderzoek van de Landbouwuniversiteit te Wageningen, kunnen we in de toekomst stroom opwekken met de ouderwetse huiskamerplant die onze vensterbanken zo mooi sieren.

De vakgroep milieutechnologie hebben met een project dit weten te bewerkstelligen. De wortels van de kamerplant reageren met de grond waarin ze staan en daaruit word stroom opgewekt. Een soortgelijk voorbeeld als bij biomassa techniek, breken bacteriën organisch dood materiaal af, daardoor komen er elektronen vrij en daarmee elektrisch geladen word. Tijdens de proef is het gelukt om hiermee stroom op te wekken en af te tappen.

Gemiddelde stroombehoefte consument

De berekening was dat ze op één vierkante meter  28 kilowatt stroom konden leveren. Vermenigvuldig dat maal 100 m2 en een gezin voorziet voor 80% aan zijn elektriciteitsvoorziening. Tevens hebben ze serieuze plannen om uit moeras stroom te gaan opwekken, weer een stap verder dus. Met een enorme bijdrage uit de subsidiepot voor duurzame energie hopen zij dit plan verder uit te kunnen werken. Het onderzoek word gezamelijk gedaan met het bedrijf Plant-E

Plaats een reactie