Grijze stroom

Grijze stroom is stroom opgewekt met stroombronnen die een negatief effect hebben op het milieu. Wij maken gebruik van de brandstoffen die in onze aardbodem zit. De fossiele brandstoffen genaamd. De bronnen bieden ons: Bruinkool, steenkool, olie en gas. Daarmee produceren wij elektriciteit om onze huizen en apparatuur van stroom te voorzien. Deze brandstoffen zijn helaas niet oneindig, en het einde ervan begint in zicht te komen. Het mensenaantal neemt toe en daarmee ook de energiebehoefte.

Grijze stroom is nadelig voor ons klimaat

Het gebruik van grijze stroom zorgde door de jaren heen dat wij onze aarde hebben vervuild. Iedere leverancier is verplicht om op zijn stroom etiketten aan te geven welke energiebron er gebruikt is, en de samenstelling van de bronnen. Wilt u grijze stroom gaan afnemen, kijk dan eerst eens naar de aanbiedingen voor groene energie wel zo milieuvriendelijk. Start de onafhankelijke energievergelijker, als het verschil in prijs voor u miniem of schappelijk is. Kunt u altijd nog beter voor groene stroom kiezen.

Groen, groen en nog eens groen

Alle energiebedrijven bieden standaard grijze stroom aan omdat dit de goedkoopste stroom is. Het produceren van stroom met behulp van kolen en olie is nu eenmaal goedkoper voor de energiebedrijven. Groene stroom is daarentegen duurder om op te wekken. U kunt in uw energie vergelijk kiezen tussen grijze en groene stroom en wanneer u deze optie filtert op alleen grijze stroom dan krijgt u ook alleen grijze stroom aanbiedingen te zien. De overheid heeft de energiebelasting op stroom verlaagd, waardoor u uiteindelijk minder voor uw energiekosten betaald. U zult dit aan het einde van het jaar dan ook terug zien op de eindafrekening. Nu de vermindering op de energiebelasting is ingevoerd kunt u dus ook gerust kiezen voor groene stroom. U betaalt net zoveel maar u draagt minder bij aan de CO2 uitstoot.

Plaats een reactie