Stroomprijzen

Voordelige energieleveranciers onafhankelijk vergelijken met korting actie aanbiedingen

Stroomprijzen vergelijken is tegenwoordig appeltje eitje geworden door het aanbod op de energiemarkt. Tegenwoordig heeft u genoeg keuze in het aanbod van verschillende aanbieders. Vroeger betaalde men een vaste nota voor zijn stroom aan een vaste energieleverancier. Overstappen was er niet bij want je bleef simpelweg bij dezelfde stroomleverancier.

Elk jaar prijzen vergelijken

Tegenwoordig krijgt u 2x per jaar de wijzigingen in de stroomprijzen te weten op 1 januari en 1 juli. Voor u betekent dit dat u de stroomprijzen weer onder de loep kunt leggen. Eenmaal de prijzen voor u? Dan ziet u ook dat u teveel betaalt voor stroom.

Stroomprijzen vergelijken

Door nu te beginnen met het vergelijken van de stroomprijzen weet u direct welke aanbieder het beste aanbod heeft. Voordat uw stroomprijzen de pan uit stijgen doet u er verstandig aan om de stroomprijzen te vergelijken en zo altijd de laagste stroomprijs te behouden!

Er bestaan verschillende tarieven voor stroom. Enkeltarief houdt in dat u een vaste prijs betaalt, ongeacht het moment waarop u stroom gebruikt. Dubbeltarief betekent dat u tijdens bepaalde uren van de dag minder betaalt. U hebt daarvoor wel een dubbeltariefmeter nodig. De precieze tijden waarop dubbelstroom goedkoper is, verschilt per energieleverancier.

Dubbelstroom

Een dubbeltariefmeter is zinvol als u tijdens de goedkopere perioden (vaak ’s nachts) meer stroom verbruikt dan overdag. Veel huishoudens met een dubbelstroommeter draaien daarom ’s nachts de wasmachine. Dat scheelt u al snel veel geld. Verder is het handig te weten dat een dubbeltariefmeter duurder is om aan te sluiten dan een enkeltariefmeter. Tegenwoordig is het niet meer rendabel om gebruik te maken van een dubbelstroommeter omdat 1 de aansluitkosten hoger zijn en omdat de enkel tarieven bijna gelijk zijn aan de dubbel tarieven.

Gemiddelde prijzen per kwh

De prijs van enkeltarief grijze stroom is gemiddeld 23 eurocent per kWh (prijspeil 2018/2019); 7 eurocent is voor de stroom zelf; 3,5 eurocent voor btw, en 12 eurocent is energiebelasting. Ruim 80% van de stroomprijs gaat dus naar de overheid. Het tarief dat u uiteindelijk moet betalen is afhankelijk van het contract dat u hebt afgesloten. De prijs van groene stroom is vergelijkbaar met die van grijze stroom.

Vaste kosten voor stroom

Behalve met kosten per kWh verbruikte elektriciteit, heeft u te maken met de teruggave energiebelasting en vaste kosten. De vaste kosten moet u betalen voor de elektriciteitsmeter. Bij enkeltarief stroom betaalt een gemiddeld huishouden zo’n 290 euro vaste kosten per jaar (inclusief btw).

Groene stroomprijzen

Dankzij de komst van groene stroom zijn de stroomprijzen lager geworden en daar zit voor u de besparing! U kunt kiezen uit groene stroom of grijze stroom aan u de vrije keuze. De stroomprijzen per energieleverancier verschillen onderling en wij hebben deze onderlinge verschillen voor u op een rijtje gezet op Energievergelijking.nl. Vul uw postcode, huisnummer en energieverbruik en geef voor de vergelijking aan welke stroomleverancier u op dit moment heeft zodat wij deze kunnen vergelijken met het aanbod. Een aantal seconden verder ziet u welke aanbieding voor u het beste is. Overstappen is zo gepiept en de rest van het overstapproces nemen wij u uit handen want die verzorgen wij voor u.

Stroomprijzen zakelijk

Niet alleen particulieren maar ook bedrijven kunnen bij ons terecht op Energievergelijking.nl. U kunt in onze stroomprijzenvergelijker aangeven dat u zakelijk wilt vergelijken het proces is bijna hetzelfde: Alleen klikt u nu niet op consument maar op zakelijk in onze vergelijker, en vul uw adresgegevens, energieverbruik van uw bedrijf en de leverancier die u momenteel stroom levert in. Na het klikken op de Bereken nu knop rolt er een overzicht uit met de zakelijke stroomprijzen van de zakelijke stroomleveranciers. Bovenaan staat uiteraard de goedkoopste aanbieder gevolgd door de rest van de aanbieders.

Onafhankelijk en objectief

Het vergelijken van de stroomprijzen met de onafhankelijke stroomprijzenvergelijker van Energievergelijking.nl gebeurt 100% onafhankelijk en objectief. Wij vergelijken de stroomprijzen van alle energieleveranciers inclusief alle aanbiedingen!

En hebt u via Energievergelijking.nl de laagste stroomprijzen gevonden? Dan kunt u direct zorgeloos overstappen. Met onze gratis overstapservice maken wij overstappen naar lage stroomprijzen makkelijk en snel. U kunt uw aanvraag direct indienen. Wij regelen de volledige overstap inclusief het opzeggen van uw huidige stroomleverancier. Na uw overstap gaat de bedenktijd in van 14 dagen. In deze periode kunt u de overstap/aanvraag kosteloos annuleren of wijzigen.

1 gedachte over “Stroomprijzen”

Plaats een reactie