Stroomverbruik

Ons stroomverbruik is mede afhankelijk van het aantal apparaten wat wij thuis hebben staan, hoe energiezuinig deze zijn en of we spaarlampen gebruiken. Uit hoeveel personen bestaat uw gezin? En heeft u de wasdroger of andere stroomverslindende apparatuur dagelijks aan staan? Dit zijn vragen en punten die dus bijdragen aan uw stroomverbruik. Dit staat los van de heffingen, regiotoeslag, vastrecht, en transportkosten. Gezamenlijk maken deze kosten uiteindelijk uw energiefactuur op.

Stroomverbruik berekenen

Een modaal gezin verbruikt per jaar aan stroom ongeveer 3500 kWh. Dat is omgerekend in euro’s circa € 1000,- en dat is veel geld. Dus laat een droger wanneer hij klaar is niet aan staan, maar trek de stekker uit het stopcontact. Trek alle stekkers uit het stopcontact van de apparatuur die u niet gebruikt. Wanneer u begint met het alerter zijn op uw stroomverbruik dan zult u aan het einde van het jaar dit terugzien op uw eindafrekening.

Meet uw stroomverbuik

U kunt uw stroomverbruik ook meten met een handige energiemanager zodat u meteen kunt bekijken welke apparaten in huis enorm veel energie verslinden. Zo kunt u onnodig verbruik voorkomen door ze tijdig uit te zetten. Stel u bent toe aan een nieuwe wasmachine en u heeft het geld ervoor opzijgezet. Dan kunt u meteen een wasmachine aanschaffen met een zuiniger energielabel. Apparaten die zijn voorzien van een zuinig energielabel zullen veel minder aan stroom verbruiken dan dat met uw oude apparaat het geval was. Ook bespaart u hiermee op uw energiefactuur.

Bezuinigen is in eerste instantie de beste optie

Bezuinigen op stroomverbruik levert u dus voordeel op. Immers hoe minder stroom u verbruikt des te minder er betaalt hoeft te worden. Maar ook de stroomprijzen vergelijken levert voordeel op. Want een te dure stroomprijs drijft uw voorschotbedrag omhoog. En de kans bestaat dat u teveel betaalt en dat is niet nodig. Door de stroomprijzen te vergelijken zult u altijd een goedkopere stroomleverancier vinden. Er is namelijk zoveel diversiteit onder de stroomprijzen waardoor u kunt besparen.

Betaal minder voor uw stroom

Stroomverbruik opnieuw berekenen met EnergieVergelijking.nl? Dat kan neem uw gegevens van uw eindafrekening over en vul deze in in de Energievergelijker. Wij laten u meteen zien welke energieleverancier voor u de goedkoopste stroomprijzen heeft. Bespaar direct tot €450 per jaar op uw energiefactuur en stap over naar de goedkoopste energieleverancier.

Plaats een reactie