Stroomdip

Een stroomdip komt voor wanneer zich een defect voordoet in de stroomlevering. Bijvoorbeeld wanneer een transformator het begeeft, maar een stroomdip komt ook voor wanneer ijzel zich op de stroomkabels bevindt.

Stroomdip komt plotseling op en verdwijnt ook weer

Huishoudens ondervinden bij zo’n stroomdip een tijdelijke stroomstoring waarbij de verlichting kan flikkeren. Maar ook kan het voorkomen dat er helemaal geen stroom is. Stroomstoringen komen een aantal keren per jaar voor. TenneT dient dan zorg te dragen voor een stabiele stroomlevering.

Meestal technische mankementen veroorzaker ervan

Kortom: Stroomdips kunnen voorkomen door technische mankementen maar kunnen ook veroorzaakt worden door weersomstandigheden. De stroomdip wordt door netbeheerders ook wel spanningsdip genoemd. De gemiddelde spanning daalt dan plots. Over het algemeen duurt de stroomdip niet langer dan 60 seconden.

Meestal is technisch falen dus de oorzaak van een spanningsdip. Maar ook weersomstandigheden kunnen een reden zijn. Bij graafwerkzaamheden zien we het ook wel eens voorkomen. Nederland heeft de meest betrouwbare stroomlevering van Europa. Dus wij zullen dit verschijnsel amper meemaken.

Bekijk op internet waar er actuele storingen zijn

U kunt als u last van stroom onderbrekingen heeft de website Allestoringen.nl raadplegen. Ook de website van uw netbeheerder is te raadplegen. Zo weet u direct of de storing door u zelf veroorzaakt is of door derden. Consumenten zullen veelal direct een melding op internet zetten. Ook kunt u bekijken vanaf hoelaat de storing begonnen is. En wanneer deze opgelost is zult u dat ook kunnen zien.

Plaats een reactie