Stroomranking

Stroomranking energieleveranciers wat is dat eigenlijk? Een stroomranking geeft de duurzaamheid per energieleverancier weer. De Stroomranking wordt verzorgd door Natuur & Milieu die onderzoek doet onder alle energieleveranciers in Nederland. Door de ranking te raadplegen kan een consument dit meenemen in zijn onderzoek naar een groene energieleverancier. Ook kunt u deze stroomranking vrijblijvend raadplegen om gewoon bij te blijven van wat zich afspeelt op de energiemarkt.

Stroomranking

Wanneer u de ranking raadpleegt als extra onderzoek om te bekijken hoe duurzaam uw energie opgewekt word dan vind u een eindcijfer per energieleverancier. Het eindcijfer is tot stand gekomen dankzij het onderzoek. Zo word er per energieleverancier naar hun investeringen gekeken dus de investeringen die zij doen in duurzame energie. De productie in duurzame energie word tevens bekeken, voor Natuur & Milieu is het belangrijk dat een energieleverancier duurzame energie in Nederland opwekt. Dus echt groene stroom van Hollandse bodem.

Welke groene stroom kiest u?

Niet alle energieleveranciers zijn blij met de stroomranking en of de lijst daarmee een volledig beeld geeft is een vraagteken. Energieleveranciers kopen namelijk ook buitenlandse groene stroom in maar dat wordt volgens Natuur & Milieu als sjoemelstroom bekeken. Ook geeft niet iedere energieleverancier complete inzage, zij willen niet onjuist beoordeeld worden. Of de energieleverancier wel of niet inzage geeft dan zal de ranking worden bepaald met de gegevens die wel beschikbaar zijn. Vorig jaar bleek nog dat er zes energiemaatschappijen waren die weigerden mee te werken aan het onderzoek.

Er zijn voldoende energiemaatschappijen die dus groene stroom in Nederland produceren dat zijn onder andere: Greenchoice, Kas Energie, Pure Energie en Qurrent. Bekijk hier de Stroomranking 2015 en neem deze in alle rust door.

Energie vergelijken?

Voor het vergelijken van energie bent u bij EnergieVergelijking.nl aan het juiste adres. Wij vergelijken alle groene energieleveranciers en hun aanbiedingen. Bespaar direct op de groenste energieleverancier en stap gratis over.

4.7/10 - (60 stemmen)

Plaats een reactie