Stroomvreter

U bent dit woord vast wel eens tegengekomen in artikelen of een reclame. Een stroomvreter is een ander woord voor een apparaat dat veel of teveel stroom verbruikt. Deze stroomvreter veroorzaakt een duurdere energierekening. De bekendste stroomvreters zijn de wasmachine en wasdroger.

Welke apparaten verbruiken het meeste?

Maar niet alleen deze apparatuur valt daar onder want er zijn meer: Denk aan verlichting , de oude gloeilampen nemen veel meer stroom dan de zuinige ledlampen. Een luxe waterbed die u lekker verwarmd of verkoeld zorgt ook voor een veel hoger stroomverbruik. Of wat te denken van een elektrische boiler? Die kan ook flink veel stroom verbruiken. Ondanks het feit dat bepaalde apparatuur ons comfort verhoogd zorgt dit wel voor hogere energiekosten.

Zoek de grootste stroomvreters

Daarom komen er steeds weer nieuwe apparaten op de markt om stroom verslindend gedrag tegen te gaan.  De eerste plasma tv herinnert u zich dat nog? Een platte tv die wel heel luxe leek aan de wand of op uw tv kastje. Maar deze nam en neemt heel veel stroom en word dus als een stroomvreter gezien. Een groot aquarium met tropische vissen heel fijn als liefhebber maar uw energieverbruik stijgt hierdoor. Met een energiekostenmeter kunt u op zoek gaan naar de grootste stroomvreters.

  • Aquarium groot 1000 kWh
  • Elektrische boiler 1800 kWh
  • Waterbed 500 tot 1000 kWh
  • Plasma tv 500 kWh

Bespaar op stroomverbruik

Alle stroomvreters bij elkaar zorgen al snel voor honderden euro’s extra die u per jaar moet bijbetalen. Als u kunt besparen op extra stroomverbruik laat dit dan ook niet na. Het scheelt op de eindafrekening en het is een grote zorg minder. Niet iedereen heeft een aquarium of waterbed maar wel een wasmachine of droger. Door te letten op het gebruik van dergelijke apparaten kunt u uw stroomverbruik verlagen.

Stroomprijzen vergelijken

De stroomkosten vergelijken levert ook een leuk extraatje op. De energieleveranciers bieden verschillende actiekortingen aan waaruit u kunt kiezen. Zo kunt u direct al €250 besparen met een actiekorting. En is uw huidige energieprijs hoger dan wat er geboden word? Dan bespaart u nog meer geld. Maak het u zelf aangenamer niet moeilijker dus start met stroom besparen.

Plaats een reactie