Subsidie CV ketel

Wilt u de mogelijkheden onderzoeken voor subsidie CV ketel? Er bestaat een subsidieregeling voor de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Dit om de consument te stimuleren energiezuiniger om te gaan met zijn gasverbruik. De subsidie’s worden bijvoorbeeld verstrekt wanneer u een:

  • Warmtepomp aanschaft
  • Zonneboiler aanschaft
  • HRe – ketel aanschaft

Subsidie CV-ketel bedoeld om minder gas te verbruiken

De overheid ziet het liefst dat huishoudens minder gas gaan verbruiken. En dat ze gaan zoeken naar alternatieven. Daar kan een zuinige cv-ketel geschikt zijn. Een warmtepomp in combinatie met een zonneboiler zou natuurlijk perfect zijn. De zonneboiler voorziet in de warm water voorziening, en de warmtepomp regelt de verwarming. Dan gaat het meestal om de hybride warmtepomp die samenwerkt met de cv-ketel.

Check eerst of een bepaalde ketel in aanmerking komt

Nog veel beter is de warmtepomp die volledig elektrisch is. De verwarming maar ook warm water wordt dan door deze pomp geregeld. Dit zien terug komen in huizen die volledig gasloos zijn. Maar goed dan spreken we over een flinke investering en niet iedereen kan dit betalen. U dient wel eerst de cv-ketel daadwerkelijk aan te schaffen voordat er recht bestaat op subsidie. De overheid heeft een samengestelde lijst waarin de soorten subsidies voor cv-ketels worden omschreven.

Kunt u een subsidie CV ketel krijgen?

Om dus zeker te weten of u in aanmerking komt voor de subsidie CV ketel doet u eerst onderzoek. Want van tijd tot tijd veranderen de subsidies. Mocht er geen subsidie meer beschikbaar zijn dan kunt u subsidie krijgen voor andere energiebesparende middelen. Tegenwoordig moet de warmtepomp wel onderdeel zijn van een cv-installatie. Dus bekijk uw mogelijkheden goed. U kunt ook een biomassaketel of pelletkachel aansluiten. Want hier bestaat ook subsidie voor.

Kijk op Energiesubsidiewijzer wat uw mogelijkheden zijn. De subsidie cv-ketel die nog op aardgas werkt zal op den duur verdwijnen. Temeer omdat aardgas gebruiken ontmoedigt wordt. Daarom is de warmtepomp als geschikte vervanger naar voren geschoven.

 

1 gedachte over “Subsidie CV ketel”

Plaats een reactie