Switchen Energie

Switchen Energie betekent dat u een verhuizing maakt van uw huidige energieleverancier naar een andere leverancier die u bijvoorbeeld een scherper tarief aanbiedt. Het is dus hetzelfde als overstappen. U kiest uit een energiecontract en kunt vervolgens switchen naar de nieuwe energiemaatschappij. Over het algemeen wordt het woord overstappen maar ook wel wisselen van energie het meest gebruikt.

Switchen energie levert geld op

Het switchen naar een andere energiemaatschappij kost u helemaal niks. Houdt u er wel rekening mee dat: mocht u uw contact nog uitzitten voor een jaar of meer zelfs dan is de kans dat u een overstapboete van minimaal € 50 tot € 125 opgelegd krijgt . En neemt u energie en gas af dan verdubbeld het bedrag aan boete. De meeste energiemaatschappijen vergoeden deze boete voor hun nieuwe klanten. Voordat u gaat switchen is het handig om na te gaan of uw nieuwe energiemaatschappij deze boete voor u vergoedt.

Start met een energie vergelijk en zoek de hoogste welkomstkorting

Is de einddatum van uw contract al in zicht? Dan kunt gerust beginnen met een energie vergelijk. U zult opmerken dat er veel energie aanbiedingen zijn en ook ziet u direct hoeveel geld u kunt besparen met een dergelijke switch. Door te switchen van energiebedrijf zult u na 8 weken minder gaan betalen voor uw energierekening. U kunt kiezen voor de hoogste welkomstkorting, deze welkomstkorting is inbegrepen in de maandprijs die u ziet staan.  Over het algemeen kiezen switchers voor een directe korting op de voorschotnota. Een bedrag achteraf teruggestort krijgen is natuurlijk leuk, maar men kiest er in de regel voor om minder te betalen voor zijn energiekosten.

Na de overstap krijgt u een mail

U ontvangt na de switch een bevestigingsmail met het gekozen product. Dan heeft u uiteraard nog 14 dagen de tijd om af te zien van het contract. Deze annulering kunt u dan ook kosteloos doen. Geen bedenktijd nodig? Dan wordt het proces in gang gezet en verhuist u van uw huidige energiemaatschappij naar de aanbieder met een goedkopere voorschotnota.

Switchen van energieleverancier doet u op EnergieVergelijking.nl voor de hoogste korting. Wij tonen alle beschikbare en de goedkoopste energiedeals! Wacht niet langer en vergelijk energie nu en pak meteen de hoogste welkomstkorting en verdien geld.


Plaats een reactie