Tip bij hogere energienota: Blijf vergelijken

hogere energienota?blijf energie vergelijkenVeel huishoudens maken zich zorgen om de energiekosten die de pan uitrijzen. De tip bij een hogere energienota: Blijf energie vergelijken. En probeer ook zoveel mogelijk de kosten in de hand te houden. Dat doet u echt met bezuinigen. Beperk het gebruik van grote apparaten want deze kosten meer stroom. En natuurlijk het gasverbruik. Hier zit een flink prijskaartje aan. Het kabinet is dan wel met de billen bloot gegaan door aan te geven dat zij fout zaten met hun berekeningen. Maar de vraag is of zij hier iets aan gaan doen. Als huishouden kunt u daar niet op wachten. Daarom moet u zelf in actie komen.

Vooral gezinnen gaan gebukt onder een hogere energienota

Een gezin met kinderen verbruikt nu eenmaal meer dan een paar zonder kinderen. Het verbruik bij een gezin is hoger en daarmee ook hun energiekosten. Sinds de start van 2019 betalen grote gezinnen ruim €40 per maand extra. Energienota’s van €300 zijn nu de norm bij grote gezinnen. En dat is natuurlijk veel geld. Spreek met elkaar een vaste tijd af voor het douchen. Dus een ieder doucht vijf minuten per keer bijvoorbeeld. Regel uw verwarming zo dat deze op gezette tijden aan en uit gaat. En houdt de temperatuur constant op 20 graden. Uw besparing kan dan €150 per jaar zijn.

Let op de mate van verwarmen en douchen

Als u de thermostaat instelt of handmatig aanzet, doe dit zo laat mogelijk. U hoeft uw verwarming namelijk niet onnodig aan te laten staan. Zet deze een uur voor het slapen gaan uit. In die tijd kunt u nog genieten van de warmte die nog in huis hangt. Leg warme dekens op de bank zodat u zich daaronder kunt nestelen. Dikke sokken en een vest helpen ook mee. We voelen het nu in onze portemonnee alle klimaatafspraken. Er moet nu eenmaal geld komen om alle duurzame doelstellingen te kunnen behalen.

Tip voor hogere energienota: Blijf energie vergelijken!

Alleen is het zuur dat huishoudens nu wel erg veel moeten neertellen voor hun energiekosten. De meesten zouden misschien zeggen het is een luxe probleem. Maar feit blijft wel dat we energie en gas nodig hebben. Voor het koken, het douchen en het verwarmen van de woning. En de laatste twee kunnen uw gasnota flink opdrijven. Daarom tippen we lezers ook om daar zoveel mogelijk te bezuinigen. De huishoudens die geconfronteerd zijn met de hogere energiekosten vergelijken nu andere aanbieders op internet. Het is toch een manier om de energienota enigszins te kunnen verlagen. Met energie vergelijken en overstappen pakt u ook nog eens voordeel tot €300 per jaar.

Een gezin met kinderen heeft hogere kosten

Gezinnen hebben te maken met veel kosten. Opgroeiende kinderen kosten ook geld. Ze moeten gekleed worden, ze gaan naar school. Hier is geld voor nodig. Hebben ze een modaal inkomen dan komen ze vaak niet in aanmerking voor bepaalde subsidies zoals kindgebonden budget of bepaalde toeslagen. Desondanks blijven de kosten doorgaan en stijgen. En ook de gezinnen die wel in aanmerking komen voor toeslagen ervaren de energiekosten als een pijnpunt. Het is toch een paar honderd euro die men per maand afdragen moet.

Vergelijk uw verzekeringen ook voor nog meer besparing

U kunt ook op andere financiële lasten besparen. Bekijk eens of de zorgverzekering ondergebracht kan worden bij een goedkopere zorgverzekeraar. En wat denkt u van de abonnementen voor telefonie, internet en tv? Hier valt ook voordeel te behalen. Bekijk uw autoverzekering eens. Vaak zijn mensen all-risk verzekerd terwijl de auto al veel ouder is. U kunt ook bekijken of een beperkt casco autoverzekering iets voor u is. Dit scheelt enkele tientjes per maand. Is uw auto ouder dan tien jaar? Dan is dit echt het overwegen waard. Is de auto jonger dan 6 jaar dan kunt u beter allrisk verzekerd blijven. Toch kan het lonen om andere autoverzekeringen te vergelijken.

 

Plaats een reactie