Tips bij overstappen naar andere energieleverancier

Welke tips zijn belangrijk bij het overstappen naar een andere energieleverancier? Ten eerste: Stap pas over wanneer u ook daadwerkelijk kunt overstappen. Dus is uw energiecontract al afgelopen dan kunt u boetevrij kiezen voor een nieuwe energieleverancier. Vroeger overstappen dan de einddatum in uw contract kan een overstapboete opleveren. Deze lopen op tot maximaal €250 voor energie en gas. En dat is niet wat u wilt.

Waar u op kunt letten

Omdat het aanbod zo groot en divers is lijkt het alsof u overal op moet letten. Op zich is dat ook wel zo maar wanneer u van tevoren al weet wat u wilt maakt dat het overzichtelijker. Uw verbruik bijvoorbeeld die is van belang. Want met uw verbruik kunt u tot op de cent nauwkeurig een berekening maken. Maak voor u zelf dan ook een vragenlijst. Zet uw voorkeuren daarop zodat u dat kunt gebruiken in de energievergelijker.

  • Ga ik voor vast of variabel?
  • Heb ik echt alle energie en gasprijzen vergeleken?
  • Welke looptijd is het voordeligst?
  • Wil ik groene of grijze energie?
  • Wil ik een energieleverancier die een goede review krijgt?

Variabel, vast, groen of grijs? Wat moet ik doen?

Er zijn nog veel meer andere vragen uiteraard maar wij kunnen u alvast een paar antwoorden verstrekken. Zoals het kiezen voor een vast of variabel energiecontract, kies voor een vaste looptijd. Variabele tarieven zijn namelijk duurder geworden en kies voor een looptijd van 12 maanden. Zorg dat u alle energieleveranciers met elkaar vergelijkt. Op die manier zult u gegarandeerd altijd de goedkoopste energieleverancier vinden. Grijze of groene energie het wordt vaak genoeg gezegd en geschreven door ons: Groene energie is beter voor ons milieu en grijze energie niet. En bekijk ook of de energieleverancier groene energie biedt dat hier in Nederland is geproduceerd.

Hoe duurzaam is duurzaam?

De ene consument kiest liever voor een energieleverancier die ook echt groene energie levert uit een lokale duurzame bron. Maar een andere consument kan kiezen voor groene energie maar die afkomstig is uit het buitenland. Weer een andere consument wil gewoon goedkope energie en of dat nu groen, grijs of geel is dat maakt niet uit. U bent niet verplicht om voor Nederlandse groene energie te kiezen. Beter is het uiteraard wel. Onder het kopje duurzaamheid in onze vergelijker kunt u verschillende optie’s kiezen. Kiest u voor Alle groene stroom uit Nederland? Dan tonen wij u enkel energieleveranciers die groene energie leveren geproduceerd in Nederland. Vinkt u dat niet aan? Dan krijgt u het volledige aanbod te zien dus ook buitenlandse groene energie.

Zoek energie ervaringen op en leer daarvan

Lees zoveel mogelijk reviews over energieleveranciers en vraag in uw vriendenkring rond hoe tevreden zij zijn over hun energieleverancier. Omdat mensen verschillend tegen feiten aankijken kunnen ze ook verschillende meningen erop na houden. Dus laat de mening van de buurman niet de doorslaande factor zijn. Vraag na en lees zelf goed wat een ander vindt en houdt dat in uw achterhoofd bij uw keuze. Geen enkele energieleverancier is echt slecht want ook zij willen graag klanten behouden en geld verdienen. De Autoriteit Consument en Markt houdt toezicht op de energieleveranciers dus bij klachten treden zij op.

Hoe hoog is mijn welkomstkorting dan?

Met een energiecontract die een maximale looptijd kent van een jaar kunt u daarna weer energie vergelijken. Overstappen naar een nieuwe energieleverancier loont want de korting of cashback levert u een besparing op van enkele honderden euro’s. De kosten die worden getoond zijn inclusief dat wordt de energieleveranciers verplicht om te doen. Bedenkt u zich na de overstap? Geen nood want u heeft op het moment van de daadwerkelijke overstap 14 dagen de tijd om kosteloos te annuleren.

6.8/10 - (124 stemmen)

Plaats een reactie