Uitgaven voor duurzame energie dalen nog steeds

Het International Renewable Energy Agency heeft een rapport uitgebracht voor de productiekosten voor duurzame energie, hieruit blijkt dat deze kosten nog steeds dalen en goedkoper worden.

Het gaat om alle duurzame energie vormen: zonne-energie, windenergie,waterkracht,geothermie, en bio-energie. De prijzen in vergelijking met grijze energie liggen al lager (0,05$ per kWh uur). Door het dalen van de productiekosten word duurzame energie een geduchte tegenstander voor grijze energie.

Vooral zonne-energie is goedkoper om op te wekken

Zonne-energie produceren is goedkoper geworden dankzij vernieuwde technieken en installatiekosten. De aanleg voor zonneparken profiteerden hier al van en zagen een daling tegemoet van 29% tot 65%. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen vijf jaar gedaald met ruim 75%.

Nieuwe toekomstige technieken zorgen ook voor lagere productiekosten

Het aanschaffen van zonnepanelen word commercieel steeds gepromoot en men is welwillender om ze aan te schaffen en zo te besparen op het eigen energieverbruik. Op het gebied van thermische zonne-energie en windenergie op land zijn de kostprijzen nog duurder, maar als de techniek op dit gebied ook vernieuwd zal worden zullen deze prijzen uiteindelijk ook gaan dalen.

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

Plaats een reactie