Unilever over op duurzame energie

steenkoolfabriek

Unilever het bedrijf in voedingsmiddelen gaat over op het verduurzamen van haar bedrijf. Ze willen zoveel mogelijk besparen op het energieverbruik in de fabrieken. 

Doorbraak in CO2 reductie

Recentelijk behaalden zij een doorbraak in het terugdringen van CO2, zij stootten 1 mln ton minder uit de afgelopen vijf jaar. Sinds 1995 werken zij actief aan het reduceren van de CO2 uitstoot. Buiten het feit dat dit goed is voor het milieu heeft het bedrijf ook minder kosten gemaakt dankzij de reductie. De besparing liep op tot 244 miljoen euro.

Energiebesparing van 20%

Het energieverbruik nam ook af met 20% de afgelopen 7 jaar. Door het terugdringen van het energieverbruik is Unilever bestand tegen de fluctuatie op de energiemarkt. Over vijf jaar wil Unilever voor het energieverbruik voor 40% uit duurzame energie halen. De voedingsmiddelen fabrikant werkt samen met andere bedrijven om ze te ondersteunen in het verduurzamen. Een bedrijf uit Indonesië maakt gebruik van het afval uit één van Unilevers fabrieken om er vervolgens cement van te maken, dit draagt weer bij aan het reduceren van de CO2 uitstoot in de cementsector.

Unilever ondersteunt andere bedrijven in duurzaamheid

In het Verenigd Koninkrijk in de Marmite fabrieken maakt unilever gebruik van methaangas wat afkomstig is van 18.000 ton afval uit broodbeleg. Dit methaangas voorziet in 30% van de energiebehoefte aldaar. Ook de deelname van unilever aan de RE100 campagne is een stap in verduurzaming, want de campagne heeft zich ten doel gesteld om 100 invloedrijke bedrijven te stimuleren om 100% duurzame energie op te wekken.

Bron:VMT.nl

Plaats een reactie