Vandaag 5 februari 2016 is het warmetruiendag bespaar op energie

gas

Vandaag is het warmetruiendag en dat betekent dat u vandaag uw thermosstaat een graadje lager kunt zetten en om de warmte te behouden draagt u een behaaglijke warme trui. 

Warmetruiendag bestaat al sinds 10 jaar

Klimaatverbond Nederland heeft de warmetruiendag 10 jaar terug al in het leven geroepen. Het verbond is een netwerk waar decentrale overheden samenwerken om een effectief klimaatbeleid in Nederland te realiseren. Er zijn namelijk al 208.799 deelnemers die gezamenlijk op deze dag de verwarming een graadje lager zetten. Sinds het initiatief zijn er al 1.5 mln huishoudens die op warmetruiendag energie besparen.

Greenchoice werkt samen met Klimaatverbond Nederland

Greenchoice steunt sinds 2013 het initiatief omdat zij de doelstelling hebben om ons leefklimaat schoner te krijgen en daarvoor moet je zuinig en efficiënt met energie om kunnen gaan. Greenchoice is dan ook een duurzame energieleverancier dat zijn energie op een duurzame manier opwekt uit zonne-energie, windenergie, biomassa en waterkracht energie.

Energie besparen is CO2 besparen!

Wist u dat wanneer u uw thermostaat een graad lage zet dat u aan energie 6% bespaard maar ook nog eens 6% aan CO2 uitstoot?. Wanneer alle huishoudens in Nederland een jaar lang de thermostaat lager zetten dan word er 560 mln kubieke meter gas bespaard. Een huishouden bespaard €60 op zijn gasrekening.

Start met uw eigen energie actie en bespaar

Op de website warmetruiendag staan tevens nog meer tips om energie te besparen en u kunt zich aanmelden voor het initiatief. Zo kun je je eigen besparingsactie toevoegen en staat er een leuk idee op om een warme trui te breien.

Energie vergelijken en energie en geld besparen

Op EnergieVergelijking.nl kunt u ook besparen door energie te vergelijken. Het maken van een energie vergelijk biedt u inzicht in de huidige energieprijzen en kunt u in het overzicht de goedkoopste energieleverancier vinden. Start daarom vandaag op warmetruiendag met energie vergelijken en bespaar en bezuinig direct.

Plaats een reactie