Vandebron

vandebron tarievenWilt u graag meer weten over de duurzame energieleverancier Vandebron? Op deze pagina treft u een overzicht van de actuele tarieven, welkomstkortingen, duurzaamheidsscore en contactgegevens. Met behulp van de energievergelijker kunt u eventueel direct overstappen.

Vandebron Energie informatie

Over Vandebron

Vandebron is een Nederlandse energieleverancier die groene stroom en gas levert aan zowel de particuliere als de zakelijke markt. Het bedrijf heeft zelf geen productiecapaciteit, maar levert via onafhankelijke Nederlandse energieproducten. Dat kan bijvoorbeeld een lokale boer zijn, die bij zijn boerderij een windmolen of biomassa-installatie heeft. Het betreft dus ook echt ‘van de bron’. De stroom wordt onder andere geleverd uit windenergie, zonne-energie, waterenergie of via biogas-installaties.

Als klant heeft u zelf de mogelijkheid om te kiezen tussen de verschillende producten. Verder levert het bedrijf CO2-gecompenseerd aardgas. Dat wil zeggen dat het wel ‘gewoon’ aardgas betreft, maar de CO2-uitstoot daarvan wordt gecompenseerd met het aanplanten van bomen.

Vandebron is nog een relatief jong bedrijf. Het bedrijf werd onlangs, in 2013, opgericht als bv. De energieleverancier begon daadwerkelijk energie te leveren in april 2014. Eind 2016 leverde het bedrijf al energie aan circa 180.000 Nederlandse huishoudens. Dat komt voort uit ruim 100 energiebronnen.

In 2016 werd het bedrijf uitgeroepen tot ‘beste energieleverancier van Nederland’. Ook is het bedrijf beoordeeld als een van de groenste energieleveranciers van Nederland.

Actuele tarieven van Vandebron

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van Vandebron? Dan kunt u onze handige energievergelijker raadplegen. In dit handige overzicht treft u alle Nederlandse energieleveranciers.

Net als de meeste energieleveranciers, biedt Vandebron zowel een vast als variabel energietarief aan. Bij een vast contract gelden de tarieven gedurende de geheel looptijd. Indien u kiest voor een variabel contract, zullen de tarieven gedurende twee keer per jaar veranderen. Dat gebeurt per 1 januari en per 1 juli. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract met een vast tarief. Daarmee heeft u het meeste zekerheid en zodoende profiteert u ook het meest van de welkomstkorting. Het is dan wel belangrijk dat u na een jaar weer overstapt naar een nieuwe energieleverancier voor de scherpste prijs.

Als u wilt kunt u echter ook kiezen voor een driejarig contract. Dat biedt deze energiemaatschappij ook aan.

Hieronder kunt u direct de actuele tarieven van alle energiemaatschappijen bekijken:

Cashbackkorting voor nieuwe klanten

Als u een nieuw contract bij Vandebron afsluit, kunt u vaak profiteren van een cashbackkorting. Vooral voor eenjarige contracten is de cashbackkorting erg hoog. U betaalt het eerste jaar dan weinig kosten voor de levering van gas en stroom. U kunt energie vergelijken met behulp van onze vergelijkingstool. Daarmee kunt u direct bekijken welke deals er momenteel beschikbaar zijn.

100% lokaal opgewekte groene energie

Vandebron levert uitsluitend groene stroom. De stroom wordt opgewekt via diverse onafhankelijke Nederlandse energieproducten. Dat kan bijvoorbeeld zomaar de boer om de hoek zijn met een biomassa-installatie. Dat maakt Vandebron ook zo’n unieke energiemaatschappij.

CO2-gecompenseerd gas

De energieleverancier levert strikt en alleen CO2-gecompenseerd gas. Het betreft dan nog wel ‘gewoon’ aardgas, maar de CO2-uitstoot die daarbij vrijkomt wordt gecompenseerd met het aanplanten van bomen. Daarnaast investeert het bedrijf ook nog in diverse andere duurzame projecten.

Momenteel scoort Vandebron een duurzaamheidsscore van 9.6 in de vergelijkingstool. Daarmee is het een van de meest duurzame energieleveranciers in Nederland.

Normaal- en daltarief

In het grootste gedeelte van Nederland geldt het daltarief doordeweeks van 23.00 tot 07.00 uur. Echter beginnen de daluren in Limburg en Noord-Brabant al om 21.00 uur. Gedurende deze uren betaalt u een lager tarief. Ook gedurende de weekenden en tijdens feestdagen (Nieuwjaarsdag, tweede paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, tweede pinksterdag en eerste en tweede kerstdag) betaalt u het daltarief. Tijdens alle overige uren betaalt u het normaaltarief. Dit geldt alleen voor Nederlandse huishoudens met een dubbele meter. Indien u een enkelmeter heeft, betaalt u altijd hetzelfde tarief.

Slimme meter

In de komende jaren krijgen alle consumenten en kleine bedrijven een slimme meter. Dat is een digitale meter voor het gas- en elektriciteitsverbruik. De meterstanden zijn op afstand uit lezen met dit handige apparaatje. Dat heeft als grote voordeel dat u uw meterstanden zelf niet meer hoeft door te geven.

Wilt u niet wachten op de grootschalige uitrol van de slimme meter? Dan kunt u ook voorrang aanvragen. Echter zijn er dan wel kosten verbonden aan het plaatsen van de meter: 72,60 voor een slimme elektriciteits- en gasmeter. U kunt een slimme meter versneld aanvragen via de volgende netbeheerders: Cogras, Enduris, Enexis, Liander, Rendo, Stedin en Westland Infra. Aan de hand van het EAN-codeboek kunt u bekijken wie uw netbeheerder is.

Terugleververgoeding met zonnepanelen

Vandebron gelooft erin dat iedereen straks gebruik kan maken van 100 procent duurzame energie. Om het zelf opwekken van stroom te stimuleren, geeft Vandebron een terugleververgoeding voor de overproductie zelf opgewekte stroom. Dat staat ook wel bekend als de salderingsregeling.

Slimme thermostaat

Deze energieleverancier heeft nog geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Wel zijn er naar eigen zeggen plannen om er eentje op de markt te brengen. U heeft momenteel wel de mogelijkheid om het energieverbruik te volgen via een online omgeving, welke is gekoppeld aan de slimme meter. Zodoende kunt u ook besparen op uw energielasten. Een slimme thermostaat maakt het echter nog inzichtelijker.

Als u niet wilt wachten op een thermostaat via Vandebron, kunt u ook een universele slimme thermostaat aanschaffen. Deze kunt u dan (laten) aansluiten op uw slimme meter.

Betaalmethoden

Iedere maand betaalt u het termijnbedrag voor de volgende maand. Dit termijnbedrag wordt bepaald op basis van uw historische verbruik. De maandelijkse afschrijving wordt geïncasseerd middels automatische incasso. Dat gebeurt maandelijks rond de 20e van de maand.

Meterstanden doorgeven bij Vandebron

Heeft u een e-mail ontvangen van Vandebron over het doorgeven van uw meterstanden? Dan kunt u de meterstanden doorgeven via de groene knop in de meterstanden e-mail. Deze gegevens hebben zij nodig indien u een nieuwe klant wordt, wanneer uw jaar- of eindrekening moeten worden opgemaakt of wanneer u te maken heeft met een verhuizing.

Heeft u daarentegen een slimme meter? Dan hoeft u uw meterstanden niet door te geven. Dit handige apparaatje kan immers op afstand worden uitgelezen. Daar heeft u dus zelf geen werk van. Heeft u wél een slimme meter, maar toch een mail ontvangen van Vandebron? Dan heeft u waarschijnlijk geen toestemming gegeven voor het op afstand uitlezen van de meter. U kunt contact opnemen met Vandebron om hen zodoende wel toestemming te geven. Heeft u wel gewoon toestemming gekregen, maar ontvangt u vooralsnog de mail? Dan is er mogelijk iets mis met uw slimme meter. Neem in dat geval contact op met de netbeheerder. Zij kunnen het probleem bekijken en oplossen.

Uw contract bij Vandebron opzeggen?

Wilt u uw contract bij Vandebron opzeggen? Dan is het belangrijk dat u beschikt over een contract van onbepaalde duur. Indien u uw contract vroegtijdig opzegt, betaalt u namelijk een opzegboete. U kunt contact opnemen met de klantenservice als het u contract wilt opzeggen.

Als u echter overstapt naar een nieuwe energieleverancier, hoeft u uw contract niet zelf op te zeggen. Dat doet de nieuwe energieleverancier namelijk voor u. Dat maakt het overstappen tegenwoordig ook zo gemakkelijk.

Overstappen met boete naar Vandebron?

Wilt u graag overstappen naar Vandebron, maar heeft u een opzegboete ontvangen van uw voormalige energieleverancier? Dan neemt Vandebron deze boete niet over. Het is daarom belangrijk om pas over te stappen wanneer uw huidige contract dit toelaat. U kunt nagaan bij uw huidige energieleverancier wanneer uw contract afloopt.

Wilt u weten welke energieleveranciers de overstapboete wel overnemen? Bekijk dan ons handige overzucht.

Hoe werkt het overstappen?

Overstappen naar Vandebron is een fluitje van een cent. Het neemt minder dan vijf minuten tijd in beslag. U hoeft alleen maar uw postcode, huisnummer en persoonlijke jaarverbruik in te voeren in de vergelijkingstool. Op basis daarvan bekijkt de vergelijkingstool welke energiepakketten voor u het voordeligst zijn. Eventueel kunt u daarbij ook filteren op aanbieder. Wilt u bijvoorbeeld alleen maar Vandebron in het overzicht laten tonen? Dan kunt dat selecteren bij ‘aanbieders’.

Als u het juiste contract hebt gevonden, hoeft u alleen nog maar te klikken op ‘aanvragen’. U kunt vervolgens uw gegevens invoeren. Vervolgens maakt de nieuwe energieleverancier uw nieuwe contract in orde. Daarvan ontvangt u een bevestiging. Zodra u de bevestiging ontvangt, heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn.

Geniet van een gratis overstapservice!

Na de 14 dagen wettelijke bedenktermijn, heeft u vaak nog een maand opzegtermijn bij uw oude energiemaatschappij. Binnen deze periode zal uw nieuwe energiemaatschappij de nodige zaken regelen. Zo vraagt uw oude energieleverancier naar uw meterstanden voor de eindafrekening. Ook uw nieuwe energieleverancier zal vragen naar de meterstanden. Zij hebben dat nodig voor de vaststelling van de termijnbedragen. Indien u beschikt over een slimme meter, hebben de energieleveranciers de mogelijkheid om dit op afstand uit te lezen (indien u daar toestemming voor hebt gegeven).

Met behulp van de gratis overstapservice weet u zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten. De twee energiemaatschappijen overleggen namelijk wanneer het oude contract afloopt en wanneer het nieuwe contract ingaat. Zo weet u ook nog eens zeker dat u nooit dubbele kosten betaalt. Dat maakt het overstappen tegenwoordig ook zo eenvoudig. Voor iedere klant zal Vandebron nog wel een kredietwaardigheidstest laten uitvoeren.

Waarborgsom voor risicoklanten

Na uw aanmelding zal Vandebron een kredietwaardigheidstest laten uitvoeren door een externe partij: EDR Credit Services. Als leverancier dragen zij het risico van niet-betalingen, terwijl de energie natuurlijk wel ingekocht moet worden. Om die reden laten zij de test uitvoeren. Indien deze test negatief voor u uitvalt, zult u een waarborgsom moeten betalen. Deze waarborgsom wordt bepaald op basis van uw persoonlijke situatie. Deze gegevens kunt u zelf inzien via EDR Credit Services. Vandebron krijgt alleen een score te zien, maar zien verder niet waarom u deze score heeft gekregen. Dat mag niet in verband met privacy. De waarborgsom krijgt u tijdens de eindafrekening weer terug.

Wilt u meer weten over energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan ons handige overzicht.

Hoe kan ik Vandebron het beste bereiken?

U kunt deze energiemaatschappij op meerdere manieren bereiken. Het bedrijf is het gemakkelijkst te bereiken via de telefoon. U kunt dan contact opnemen met het nummer 088 – 0444 555. Op werkdagen is deze energieleverancier bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag is er echter een uitzondering: dan is het bedrijf bereikbaar tot 17.00 uur.

U kunt er tevens voor kiezen om een mail te sturen naar deze energieleverancier. Dat kan via het contactformulier op de website van Vandebron. U kunt ook rechtstreeks een mail sturen naar vragen@vandebron.nl.

De bedrijfsgegevens van Vandebron zijn als volgt:

Adres: Herengracht 545, 1017 BW Amsterdam
Telefoonnummer:
088 - 0444 555 (lokaal tarief, werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur (vrijdag tot 17.00 uur))
E-mailadres: vragen@vandebron.nl
KvK-nummer:
59394218
Btw-nummer:
NL853458194B01

Voor verdere exacte voorwaarden of voor nog meer informatie over deze energieleverancier kunt u terecht op de officiële website van het bedrijf.

Resterende vragen of hulp nodig?

Heeft u nog resterende vragen over deze energiemaatschappij? Of heeft u vragen met betrekking tot het vergelijken op deze website? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u hieronder een reactie achterlaten. Deze reactie is openbaar en is daarmee ook zichtbaar voor andere bezoekers. Op werkdagen reageren wij tussen 09.00 en 17.00 uur. We zien uw vraag, opmerking en/of reactie graag tegemoet.

Vergelijk Vandebron energie met andere energieleveranciers

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om deze energiemaatschappij te beoordelen! Laat óók uw stem achter en deel uw stem met andere bezoekers.

Plaats een reactie