Vattenfall

Vattenfall is in Zweden één van de grootste energiebedrijven en tevens moedermaatschappij van Nuon. De Zweedse staat is voor 100% eigenaar van Vattenfall dat tevens waterval betekent. De productie van het Zweedse energiebedrijf komt van waterkrachtcentrales. Ook bezitten zij twee kerncentrales in Zweden. Omdat Vattenfall in 2009 Nuon overnam zijn zij actief in Nederland maar ook in Duitsland en Polen. Verder leveren ze ook windenergie die afkomstig is van eigen windparken.

Vattenfall informatie

[child_pages more=”Lees meer” use_custom_title=”custom_cc_title” orderby=”title” order=”ASC” hide_excerpt=”true” list=”true” cols=”2″]

Waterkracht en kernenergie pijlers van Vattenfall de afgelopen jaren

De grootste afname in elektriciteit van Vattenfall waren de eerste jaren toch wel uit hun kerncentrales. Door allerlei overnames kon het energiebedrijf uitbreiden. De tegenwoordige kerncentrales zullen per 2022 gesloten worden. Omdat Vattenfall de tak bruinkoolproductie heeft afgestoten zagen zij hun omzet flink dalen. Het Zweedse concern is druk bezig hun activiteiten te verduurzamen. De CO2 uitstoot is voor elk bedrijf een grote uitdaging dus ook voor Vattenfall. Daartoe hebben zij zich een aantal doelstellingen opgelegd. Waaronder de reductie van CO2.

Energiebedrijf verkleint CO2 uitstoot en verduurzaamd bedrijfsstructuur

Zo hebben ze onlangs nog geïnvesteerd in een warmtenet te Amsterdam. Zij werken hiervoor samen met AEB Amsterdam. Daarmee leven ze naar een toekomst waarin geen fossiele energie meer gebruikt zal worden. Een warmtenet zoals in Amsterdam zal gebruik maken van restwarmte waardoor gas overbodig zal zijn. Een ander project met windenergie vind nu plaats in Hamburg Duitsland. Daar produceert een elektrische boiler warmte tijdens piek momenten, en in de toekomst kan het windenergie inzetten om warmte te produceren.

Naam Nuon verdwijnt

Nuon heeft de afgelopen jaren steeds onder haar eigen naam zelfstandig gewerkt. Langzaam aan zal men in het nieuws maar ook in energievergelijkers de naam Vattenfall gaan tegenkomen. Nuon is bezig verder te gaan onder de naam van de moedermaatschappij. De vertrouwde naam Nuon zal dus mettertijd gaan verdwijnen. Alleen de naam zal een verandering ondergaan de rest van de activiteiten worden voortgezet. Dus komt u een energie aanbieding tegen van Vattenfall? Dan betreft het hier gewoon een product van Nuon.

Overstappen naar Nuon kan nog altijd

Als u nu overstapt naar Nuon dan zult u dus feitelijk klant zijn van het Zweedse concern, maar dat is voor bestaande klanten ook al zo. Wilt u energie vergelijken van Nuon Vattenfall? Check dan de energie aanbiedingen en de energievergelijker. Wij tonen u hun goedkoopste energie aanbod. Dit kunt u vergelijken met de rest van de aanbieders. De ene keer komt Nuon als goedkoopste uit de bus en de andere keer weer een andere energie aanbieder.

Vergelijk Vattenfall met andere energieleveranciers

[child_pages siblings=”true” show_current_page=”false” orderby=”title” order=”ASC” list=”true” cols=”2″]

4.6/10 - (72 stemmen)

2 gedachten over “Vattenfall”

Plaats een reactie